Fittanyuka

Fittanyuka

2011. szeptember 26., hétfő

Őszi életmódváltás és Lékúra előzetes

hírlevelem folytatása...Hamarosan október és visszavonhatatlanul megjön az ősz.
A megváltozott évszakot számításba kell vennünk, és ahhoz alkalmazkodnunk.
Minden évszak váltás magában hordozza a váltás és a változás lehetőségét!
Éljünk a lehetőséggel, ha életmódváltásban gondolkodunk.

Az ősz a gyümölcsök, zöldségfélék hatalmas változatát kínálja, ez hozzásegít minket a váltáshoz, biztosítja az alapanyagokat.


Iktassuk be tehát az étrendbe valamennyit, amit elérhetünk. A télre kell most töltekezni, feltölteni a mikro- és nyomelemraktárakat.

Fontos lehet azonban egy szőlőkúra, mely egész hónapban is tarthat.
Fogyaszthatunk csak minden nap reggeltől-délig kizárólag szőlőt, vagy kitűzhetünk 2-3 nap szőlő kúrát amikor
napi két-három kg-ot is elérhet személyenként.


Milyen hatásai vannak a szőlőkúrának..?

A vitaminok, ásványi anyagok, rostok és a magas víztartalom teszi a szőlőszemeket pompás, ideális „kúragyümölccsé”. Szőlő mindenütt terem a világon – nemesítve és vadon is. Már a rómaiak is felismerték jótékony hatásait: testüket, szellemüket frissítették fel vele.


Mi minden is található benne?

Sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem: A- (béta-karotin), B1-, B2- és C-vitamin, de kalcium, vas és foszfor is. Különösen fontos a szőlő magas káliumtartalma. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken keresztül.


A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz hasonlóan gondoskodik a jó emésztésről. A piros szőlőben ezen kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára. Az ún. flavonidok – főleg a piros szőlőben találhatók – jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.

A felsorolt értékes anyagok, a 80%-os víztartalom és az alacsony energiatartalom (100 g – 74 kcal) ideális kúragyümölccsé teszik a szőlőt.

Az értékes tápanyagokat akkor őrizheti meg teljesen, ha a szőlőt frissen, héjával és magjával együtt fogyasztjuk.


Fittanyuka Tipp:

Ne felejtsük el a helyes ételtársítás szabályát a szőlőnél sem! Sőt, magas cukortartalma miatt erjed, ezért csakis önmagában fogyasszuk!
Fogyasszuk reggel éhgyomorra, egész délelőtt. 
 Ha pedig szőlőnapot ( napokat ) tartunk akkor csakis önmagában egész nap.
A szőlőnapot lezárhatjuk valamilyen gyógynövényteával.
Kiegészíthetjük a szőlőkúrát szőlőmagolajjal:
Reggel éhgyomorra 1 kávéskanálnyi szőlőmagolaj, alaposan " rágjuk" meg, forgassuk a szánkban.
Ezzel a kúrával megfiatalítjuk a bőrünket, kisímúlnak a ráncok, tisztítjuk vérünket, bélrendszerünket. Ajánlott gyógynövényteák: Kamilla, édeskömény, fodormenta - tea ízesítés,- édesítés nélkül.

A kúra után ( ahány nap a kúra annyi nap legyen a "felépítő" napok száma), néhány napig ne fogyasszunk állati fehérjéket: húst, halat, tojást, tejet, fehér cukrot, adalékanyagokat. Próbáljunk meg tisztán étkezni.

Egy rövid szőlőkúra könnyedén megvalósítható, mert a szőlőcukor szinten tartja a vércukorszintünket, ellát sok folyadékkal, tápanyaggal, nyomelemmel és nem utolsó sorban megszépít, méregteleníti, lúgosítja a szervezetet..


..másrészt pedig felkészít az Őszi nagy Méregtelenítőkúrára.

Idén is rendhagyó módon megtartjuk a Közös "Virtuális" Méregtelenítő kúrát, amelyre Mindenki jelentkezhet aki szükségét érzi a testi-lelki tisztulásnak.

Az Őszi Közös Méregtelenítő kúra időpontja:
október 14. - október 21.-ig tart!...Részletek hamarosan!

fittanyuka közösség a facebookonNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!