Fittanyuka

Fittanyuka

2012. szeptember 21., péntek

Szódabikarbóna áldásos hatásai



Javaslatom, hogy mindig legyen otthon a háztartásban, konyhában ez az áldásos "szer".
Ugyanis számtalan pozitív hatása van, nem utolsó sorban olcsó.
Próbáljatok beszerezni kilós kiszerelést vagy még többet. Nem kell félni attól, hogy nem az van ráírva, hogy étkezési.
Étkezésiként csak pár dekát tudtok vásárolni és már nagyon a gyógyszertárakban sem kapható!
Vajon miért is??
Pedig nagyanyáink tudták, hogy mi mindenre használható és teljesen TERMÉSZETES:
A szódabikarbónából 1-5 g azonnal ható savlekötő szer, mivel a sav közömbösítésekor felszabaduló széndioxid feszítő és gyenge érzéstelenítő hatása reflexesen oldja a görcsöt, gyorsítja a gyomor kiürülését és enyhíti a gyomor fájdalmát.
A szódabikarbóna vízben oldékony, felszívódva általános lúgosító hatást fejt ki. .

Mire jó még a szódabikarbóna?

-A száj szárazsága ellen és savtalanítása céljából szájöblögetés végezhető, amikor enyhén sós-szódabikarbonátos vízzel öblögetünk, majd kiköpjük az oldatot.

- Fogak tisztítására is használható a por, segíti a fog fehérítése mellett a fogkő eltávolítását is.

-A teljes test méregtelenítése és fertőtlenítése szódabikarbonátos fürdővel is lehetséges (kb. -25-30 perces fürdési idővel), amikor a fürdővízbe 3 evőkanál szódabikarbónát is keverünk, de külön csak lábfürdő is készíthető, a lábfürdő után pedig lehetőleg gyapjú zokniban is aludjunk.

-A szódabikarbonátos lábfürdő gombásodás és fokozott lábizzadás ellen is véd, illetve kezel. Kiváló kéztisztító hatás érhető el a szódabikarbónával, mely a köröm fehérítéséhez is megfelelő (áztassuk 1-2 evőkanál szódabikarbóna-vizes oldatban a körmöket a körömápolás előtt).

- Izzadás gátló és szagtalanító hatását kihasználhatjuk „hintőpor" formájában is, a hónalj és lábak, lábujjak közötti terület beporzásával.

-A cipők fertőtlenítésére és szagtalanítására is alkalmas, ekkor egész éjszakára hagyjuk bent a cipőkben, csizmákban a port.

-Fertőtleníthetjük és tisztíthatjuk /egy mosdókagylónyi vízbe ekkor kb. 8-10 evőkanál szódabikarbónát tegyünk/ vele a hajkeféket, köröm ápolási eszközöket, fürdéshez használt kiegészítőket (pl. fürdő pamacs)

-Takarítás során is szinte mindenhol felhasználható (szőnyeg, szekrények, csempék, ajtók, stb.).
- A lakás légterét, és pl. a zárt szekrények légterét is szagtalanítja.

A léböjtkúra apropójaként pedig hamarosan megosztom veletek a szódabikarbóna lúgosító-méregtelenítő kúrát, amelyet a lékúrától függetlenül, bármikor végezhettek!