Fittanyuka

Fittanyuka

2013. április 18., csütörtök

Beöntés a léböjt alatt


A böjt ideje alatt nagyon fontos a bélrendszer tisztítása, egyik formája a beöntés. A belekben maradt székletmaradékok erjednek. Az ebből származó méreganyagok megterhelik a szervezetet, főként a kiválasztás szerveit, a májat és a vesét. Minden három naposnál hosszabb böjt esetén kötelező a béltisztítás.

Beöntés helyett alternatívák:

 - Anyalevéltea fogyasztása,
 - Útifűmaghéj őrleményt fogyasztani napi szinten a böjt alatt. ( 1 evőkanálnyi 2-3 dl vízbe vagy más lébe elkeverni és gyorsan meginni). Magába szívja a lerakódásokat a bélrendszerben és segít kitakarítani.
 - Keserűsó
 
Beöntés:

Hosszabb ( 3 napnál több) böjt alatt naponta kétszer beöntés szükséges.

1. Reggel mielőtt innál.
2. Este lefekvés előtt (meditáció előtt)

A gyógyszertárban vásárolj beöntő készüléket, a legjobb az összecsukható, ezért bárhova vihető, és a szekrényben is kis helyen elfér.
A búzafű végbélbe fecskendezéséhez kell még egy ún. körte beöntő labda. Ha nincsen búzafűlé akkor a beöntés történhet langyos vízzel, amelybe 3-4 csepp eukaliptusz olajat csepegtetünk. Tehetünk bele egy evőkanálnyi szódabikarbónát.
 
A beöntés menete:
Fürdőkádban praktikus végezni.

Síkosítóval bekrémezzük a beöntésre váró végbelet, majd a bevezetendő csövet. A kannába kb. 38 fokos, gyógyteát (orbáncfű, kutyabengekéreg, körömvirág) töltünk, ha krónikus beteg valaki vagy nem jó az immunrendszere, akkor kávéval is teheti (1 adag kávé meleg vízzel hígítva). Ha a fő cél a méregtelenítés, akkor csak a gyógynövényes beöntés legyen, ha krónikus beteg valaki, akkor a reggeli beöntés gyógynövénnyel, az esti kávéval legyen.

Óvatosan bevezetjük a csövet, majd a kannát feltartjuk, kényelmesebb, ha találsz egy helyet, kampót, ahova felakaszthatod. Ne túl magasra, mert a gyors vízlefolyás apró görcsöket okozhat. Nagyokat lélegezve, elősegítheted a beöntés akadálymentes befolyását. Ha fellépnének apró görcsök, a cső elszorításával állítsd meg a beöntést, majd a görcs elmúlásával folytasd a folyadék beadagolását. Ha lefolyt a beöntés, érdemes pár percig benntartani, hogy a bélsár minél jobban fellazuljon, és teljes legyen az ürítkezés. A has masszírozása, segít.

A beleket teljesen méregteleníti, ezzel elősegíti az egészséges bélflóra kialakulását.

Ürítés után egy fél órával a "körte"beöntő labda segítségével fecskendezd a végbeledbe a búzafű levet (3 cl búzafű lé, ugyanennyi 38 fokos vízzel hígítva).
Itt is fontos a végbél és a bevezető cső síkosítása. Javaslatom, hogy ezt is fekve (kádban) végezd, így kényelmesebb.
A búzafű levet 15-20 percig tartsd a végbélben. Ez beöntés után már könnyű lesz.

 A program:
Reggel:
• Beöntés
• Útifűmaghéjat meginni
• Beöntés búzafű lével
• Napi teendők

Este:
• Beöntés
• Legkésőbb 21,30-kor alvás

 
A helyesen végzett léböjt a legtöbb szervi megbetegedésnél és lelki problémánál is terápiás sikert hoz.
A megtisztult szervezetben az öngyógyító folyamatok újra beindulnak, az orvosságok, táplálékkiegészítők hatékonyabban tudnak felszívódni.
Nagyon fontos tehát, hogy ŐRIZZÜK MEG AZ EGÉSZSÉGÜNKET.
Ehhez nagyon nagy mértékben hozzájárul:

1. egészséges táplálkozás (lehetőleg vegán, helyes ételtársításokkal)

2. napi 2-3 l tiszta víz fogyasztás

3. pozitív gondolkodás

4. gyógyító légzés

5. napi testmozgás (jóga és kardió)

6. évi két léböjt, a máj méregtelenítése