Fittanyuka

Fittanyuka

2010. május 4., kedd

Mikor kezdjük el az egészséges, természetes életmódot?

Hírlevél folytatása....

Aktuális kérdés, hogy akár a böjti időszak után , vagy most a nyár közeledtével ,mikor vágjunk bele az életmódváltásba??

Tulajdonképpen ha nagyon lerövidíteném a választ akkor azt mondanám, hogy :  Bármikor, vagy akár MOST! Természetesen előkészűletek és tájékozódás szükséges!
Még egy fontos dolog rólunk Nőkről! Tudnunk kell, hogy mi nemcsak a saját egészségünkért vagyunk felelősek, hanem a családunk és a gyerekeink egészségéért is! Mert ők azt eszik amit főzünk, vagy készítünk nekik, ezért nem győzőm hangsúlyozni, hogy az Anyák felelőssége az egészséges táplálkozás kialakításában óriási a gyerekek felé is! Ez egy külön posztot érdemel a közeljövőben!

Most akkor nézzük, mikor is időszerű az életmódváltás:

1. Ha érezzük szükségét a változtatásnak, ha megérett gondolkodásunk és rájöttünk, hogy eddigi életünkben valami hiba van, hiányérzet támad valamilyen más életre, valamilyen másfajta életvitelre, még akkor is, ha látszólag igényeinknek többé-kevésbé megfeleőek a körűlmények.

2. Ha az egészségünk felborult, ha az addig megszokott, hosszú éveken folytatott életmód mellett , amely mellett MINDEZIDÁIG komoly problémánk nem adódott, most mégis hízásnak indultunk, vagy betegségek, különböző tünetek, allergiák, akut problémák  ütötték fel a fejüket.

3. Öregedési folyamatunk hirtelen felgyorsúlt!

4. Családtagunk, gyerekünk valamilyen étel allergiában szenved, pl.: tej, tojás! Ilyenkor célszerű életmódot váltani, a család többi tagjának is, vagy legalább az Anyának, hogy példát mutasson! Ez nem feltétlenűl jár lemondással. Nézőpont kérdése!
Hamarosan rájövünk, hogy amit eddig egészségesnek véltünk , az csak a betegség hiánya volt! Az egészség fogalma valami egészen más.

A jelen társadalma tálcán kínál mindent ami a mai ember életéhez szükségesnek tűnik!
A jövő embere számára a jellennek nincs sok adnivalója, nincs is sok kapnivalónk. Nekünk kell lépnünk, mínőségi életünk alapjait megteremtenünk!

Varga Béla idézete ide illik:  " Nehezebb olykor szabadnak, mint rabnak lenni! "