Fittanyuka

Fittanyuka

2010. március 17., szerda

Lénap 5-6 -ik nap

Igen, igen lassan vége a böjtömnek. Ma van a 6-ik nap és holnap megtöröm a böjtöt!
Összességében viszonylag könnyen ment, de azért voltak kellemetlen perceim, óráim. A 4-ik, 5-ik nap szinte végig fájt a fejem és fáradt voltam. A 30 perces kocogás sem ment valami jól, ugyanis fájtak az ízületeim ,és mintha ólom nehezedett volna rájuk.  Viszont a tegnapi kocogásnál már könnyűnek és energikusnak éreztem magam és nyoma sem volt a fájdalomnak. Néhány pattanást leszámítva amelyek az arcomon dudorodnak ( sose szokott lenni, normál helyzetben), jól érzem magam, a nadrág ami szűk volt, most laza és kényelmes:) Fogyni nem tudom mennyit fogyhattam, mert nem álltam mérlegre, viszont nekem elég eredmény az, hogy a tavaly tavaszi nadrágok újra kényelmesek és nem feszülnek:).
Igazából teljes mértékben nincs vége a böjtömnek azzal, hogy megtöröm holnap, mert a felépítő időszak legalább annyira fontos, mint maga a böjt. Tehát még néhány nap könnyű étrend és utánna is odafigyelés!
Érdemes figyelni a szervezetünket, hogy mi az amit a böjt után kívánunk és mi az amit nem?! Érdemes a nyers zöldségekhez, gyümölcsökhöz és a teljes értékű étrendhez "szoktatni" a szervezetet, ilyenkor a böjt után fogékonyabb. És nem tanácsos a régi rossz szokásokhoz visszatérni, inkább megpróbálni leszokni róluk, ez is könnyebb a böjt után! ( pl.: kávé, alkohol, cigaretta, édesség, stb.)
Nektek milyen tapasztalataitok voltak, vannak?