Fittanyuka

Fittanyuka

2012. március 13., kedd

Kérdések - Válaszok: Hússal vagy Hús nélkül??

Nemrég kaptam ezt a kérdést és gondoltam megosztom veletek, mert a hús evéssel kapcsolatosan sokszor kapok hasonló kérdéseket. Továbbá mivel böjt időszak, a lékúrával kapcsolatosan vagy éppen más az életmóddal, táplálkozással kapcsolatosan is tehettek fel kérdéseket!

... Régóta olvaslak, én vegetáriánus vagyok 20 éve, vegán is voltam fél évig, csak sajnos eltiltottak tőle, mert pajzsmirigy alulműködésem, és autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van, ez miatt nem ehetek szójás dolgokat. Valahol olvastam, hogy a vegán étrend veszélyes lehet, mert az állati fehérjék hiánya miatt idősebb korban felléphet demencia.
 Tudom, egyébként nagyon megoszlanak a vélemények arról, kell -e az állati eredetű élelmiszer, sőt hogy káros a tej, tejtermékek fogyasztása, de érdekelne a véleményed nagyon , vajon igaz lehet ez a dolog az időskori elbutulással kapcsolatosan?
Még kérdeznék egy dolgot, ha nem haragszol, nádcukrot használok, valamint agave szirupot(abból nem merek sokat, mert valahol azt olvastam, megkeményíti az ér falakat), és xilitre akartam váltani súlyproblémák miatt, de nagyon nem bírja a gyomrom. Szerinted hozzá lehet szokni?(sajnos 8 éve kényszeres evéssel küzdök-súlyos lelki problémák miatt- elég sok szénhidrátot és édességet ettem, most küzdök a sok felszedett kilóval, le szeretnék fogyni. )Várom válaszod, előre is köszönöm :)
Névtelen

Válasz tőlem:


Igen sok a megoszló vélemény a húsevésről!
Az én véleményem az, hogy hússal és hús nélkül is lehet "rosszul", hiányosan és savasítóan táplálkozni.
Én nem eszem húst, egyik oka, hogy az élelmiszer ipar által tálalt hústermékek tele vannak antibiotikummal, hormonokkal, stb. Ehelyett inkább a nem hús evést választom, köszönöm szépen.

Másik oka az spirituális, a húsevés agressziót, depressziót, félelmet generál, ezeket az érzéseket táplálja, mert mindennek van rezgése, a hús egy halott anyag- test, alacsony rezgésszámmal.

Továbbá ne feledkezzünk meg a mikroorganizmusokról sem.
 A hús ( tetem) hemzseg ezektől!! Harmadsorban pedig savasít, halott anyag!
Ezek az okok amiért nem eszem húst, mindenki döntse el saját maga, hogy számára így is kell-e a hús, mint "táplálék".
 Javaslom Dr. Robert Young könyveit, ott olvashatsz az időskori elbutulás okáról: az erek meszesedése, vagyis a szervezet oxigénhiányos állapota ( sejtek oxigén hiánya).
Ettől jobban kellene félni, mert például oxigén szegény környezetben szaporodnak a rákos sejtek is a mikroorganizmusokkal együtt! ( gombák, vírusok, baktériumok, élősködők, stb.)

Nyugodtan válts át xilitre, a szervezet nem cukorként kezeli, viszont a nádcukor is cukor.
Tisztító hatása van ( mivel növényi rost) a belekre nézve, amitől megint csak nem kellene félni, inkább attól, hogy ha ezek a dolgok bent maradnak, ha érted mire gondolok!? Egyébként mértékkel fogyasztva,egy kis idő múlva nem érzed majd ezt a hatást.

Remélem tudtam segíteni.
Szép napot kívánok!

fittanyuka