Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 27., szerda

Böjt napló: 5-6-ik nap és a böjttörés

Kicsit elkéstem a böjti beszámolómmal, mivel már 5 napja megtörtem a böjtöt, de ami késik nem múlik.
Tehát a böjtöt a 7-ik nap törtem meg!
Az azt megelőző 5-6-ik nap gyakorlatilag ugyanúgy zajlottak, mint az azt megelőzőek.
A 6-ik nap már azt éreztem, hogy mostmár " megéheztem", de tulajdonképpen ahogy az lenni szokott, ez nem éhség volt, hanem az ízek hiányoztak.
Már gondolatban sokszor megettem azt az almát amivel a böjtöt terveztem megtörni:)
Fontos, hogy a böjttörést valami nyers gyümölccsel vagy zöldséggel tegyük és alaposan megrágva, ami még nagyon lényeges, hogy ez a gyümölcs vagy zöldség vegyszermentes legyen.
Ilyenkor többszörösen érzékeny a szervezet!

Böjttörés:

Az első étkezésem tehát egy lédús, bio alma volt alaposan megrágva.

Második étkezés: natúr pattogatott kukorica. ( nagyon jó lúgosít, természetesen só és vaj nélkül!)

Harmadik étkezés: Saláta kevés hidegensajtolt oliva olajjal és
 citromlével. ( salátakeverék).
A harmadik étkezésnél már fogyaszthatunk hidegen sajtolt olajokat.

A sok folyadék: víz, gyógyteák maradtak az étkezések között.
Hosszabb böjtnél az első 3 nap még ne fogyasszunk fehérjéket, leginkább ne állati fehérjéket
 ( hús, tej, tojás), a növényi fehérjéket is csak a harmadik napttól kis mennyiségben. ( szója, búzafehérje, olajos magvak, hüvelyesek).

A felépítő időszak minél hosszabb legyen, de minimum olyan hosszúságú, mint maga a böjt.
Jó lenne ha a böjtöt életmódváltás követné!
Általános tapasztalat, hogy hiába érzi úgy az ember, hogy kívánja az ízeket, nem képes sokat enni és ezt nemis szabad erőltetni.
Fejfájást tapasztaltam az átállás időszakában, a böjttörés napján. Szerencsére másnapra megszünt.

Mégegyszer Gratulálok Mindenkinek akik böjtöltek!