Fittanyuka

Fittanyuka

2010. szeptember 23., csütörtök

Hogyan tartsuk sejtjeinket fiatalon??

Hírlevelem folytatása...


....A szervezet savasodása esetén csökken a koncetránciós és gondolkodó képesség. Természetesen a nyugtalansággal, ingerlékenységgel az álmatlanság is együtt jár. Ha valaki a fenti tüneteket észleli magán, az mindenképpen az elsavasodás első jelei.

A savasodás sok kálciumot von el a szervezettől:
Az elsavasodás egyik következménye a mészhiány is. Ugyanis, hogy a szervezet biztosítani tudja a sejtek és működéshez szükséges elfogadható bázis közeget, bevet egy titkos tartalékot: elkezdi a csontokból, fogakból, sejtekből kalciumot kivonni. Ez ugyanis képes a savakat közömbösíteni.
 Igaz, hogy ennek csontritkulás, csonttörés, fogszúvasodás lesz az eredménye, de a szervezet szempontjából sokkal fontosabb, hogy a ph - egyensúly rendben legyen, mint az, hogy a csontjaink, fogaink milyen állapotban vannak. A szervezet két rossz közül, mindig a kevésbé rosszat válassza, az életben maradás miatt.
Tehát nem az a megoldás, ha kálciumhiányosak a csontjaink, hogy sok tejterméket, sajtot eszünk amivel még jobban savasítjuk a szervezet, hanem inkább  elkezdünk végre több zöldséget, élő, zöld ételt enni ( Pl: salátát).
Az idegeknek is van kalcium tartalma, a szervezet innen is kivonja a kálciumot, és ennek idegfájdalmak, ideggyulladás az eredménye. A csontritkulás népbetegségnek számít, szinte természetesnek tartják, azzal magyarázzák, hogy a korral jár, ez balgaság!
De ha az ember odafigyelne arra, hogy lúgosító hatású legyen az étrendje, még száz éves korában sem szabadna, hogy csontritkulása legyen!
A vegyes étrend, ami a húst, tojást, fehér cukrot és fehér lisztet tartalmaz, elsavasítja a szervezetet, viszont A NÖVÉNYI, VEGÁN  LÚGOSÍTÓ HATÁSSAL BÍR.

Akárhogy is odafigyelünk, tény és való, hogy egy kevés savasító étel mindenképpen bekerül a szervezetbe, nagyon nehéz azt megoldani, hogy csak lúgosító hatású ételek kerüljenek be.
Amire törekedni kell, hogy a napi étrendben 80-90 %-ban lúgosító hatású ételek legyenek, és csak 10-20 %-ban szerepeljen savasító étel.
A sejtjeink akkor érzik jól magukat, akkor tudnak jól működni, ha enyhén lúgos közegben vannak.
Az oxigén, ami nagyon fontos a sejtek működéséhez, akkor tudják megfelelő mennyiségben felvenni, ha enyhén lúgos környezet veszi őket körül. Savas környezetben nincs oxigén!
És ne feledjük, hogy oxigén szegény környezetben szaporodnak a rákos sejtek!!
Oxigén nélkül egészséges sejtjeink pusztulnak, öregednek. Tehát tartsuk fiatalon a sejtjeinket!

És mindez az életmód nem lemondással jár, inkább az élelmiSZEREKET táplálékra cseréljük .
És a mennyiség helyett a minőséget részesítjük előnyben!
Ha nem tudjátok mit is főzzetek, mit is egyetek, akkor a gastro oldalamon  közel 200 recept közül választhattok! Mindegyik lúgósító és ízletes.
Néha egy kis "kilengés" is belefér egy kevés vegán sütemény formájában, mivel ezeken  a szervezet könnyedén túllendül. Viszont ha rendszeresen napi szinten élünk savasító ételeken az egy idő múlva ( mindenkinél máskor jön el ez az idő) megbosszulja magát, mert a szervezetünk tűrő képessége sem korlátlan! Sohasem késő, akár most is elkezdheted:)