Fittanyuka

Fittanyuka

2013. március 21., csütörtök

Tavaszi Méregtelenítő Tipp


Egy lazító hatású fürdőnek, amelyet otthon könnyedén elkészíthetünk, több pozitív hatása van a bőrünkre.
 Készíthetjük akkor is amikor éppen tisztítókúrát végzünk, kiegészítő "kezelésként", de beiktathatunk egy ilyen fürdőt heti rendszerességgel is.
Azt tudnunk kell, hogy a bőrön lévő ekcéma, pikkelysömör, akne, herpesz, gombásodás, viszketés, hajkorpásodás, hámlás, mind-mind a vér "megromlásának" következménye, tehát a bőr tisztításával együtt ( ami nem a napi tusolást, fürdőzést jelenti), elsősorban a vért kell tisztítani! Másodsorban kell a megjelent hatásokat eltüntetni, de azok a vér tisztulásával maguktól eltűnnek, felszívódnak.

Ez mit jelent?


A fenti ajánlott fürdőn kívül javasoltak, főleg ilyenkor tavasszal a vértisztító kúrák, böjtök, a citromkúra külsőleg is ( a citrom maradék nedvességével amit előzőleg kifacsartunk és megittunk a hibás bőrfelületet, akár az egész bőrt bedörzsöljük).
Naponta 2-3 hidegvizes frottírozás, a bőr olajozása hidegen sajtolt mandula vagy jojoba olajjal. Májunk állapota, terheltsége könnyen leolvasható bőrünk állapotából, ezért fontos a lúgosító táplálkozás, a helyes ételtársítások, a cukor mellőzése, az állati fehérjék kiiktatása vagy csökkentése.

Ha serkenteni szeretnénk bőrünk anyagcseréjét, akkor bázis olajunkba amely hidegen sajtolt mandula vagy jojoba olaj, cseppentsünk citrom vagy fahéjolajat ( fahéjolajból csak 2-3 cseppet, mert fűtő hatású, ezért nyáron ne alkalmazzuk, érdemes hűvös időben) és dörzsöljük be a bőrünkbe.
 Másnap megjelenhetnek kis pattanásokhoz hasonló hólyagocskák, ezektől ne ijedjünk meg: a fölösleges anyagcsere termékek kiürültek a bedörzsölés hatására!
Ugyanúgy mint a májunk, a bőrünk ellenségei: Szervetlen só, répacukor, alkohol, sajt, vaj, ecet és még folytathatnánk a sort, de ezek a leginkább kerülendőek!

A tisztító teák is jó hatással vannak bőrünk állapotára: a csalán tea amely vértisztító, ezerjófű tea, hársfa tea (izzasztó hatású), zsúrló tea.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!