Fittanyuka

Fittanyuka

Sikersztorik

Sziasztok!

Az én történetem egy torta rendeléssel indult, mivel lányom ovis csoportjába tej, tojás és liszt érzékenyek is járnak úgy gondoltam ők se maradjanak ki a születésnapi torta evésből ezért rendeltem tortát Emőkénél!

Majd úgy gondoltam meghívom hogy mutassa be fantasztikus sütijeit és tortáit egy játék vásáron és nagy sikere volt!
Aztán az életem egy igen fontos szakaszában kaptam tőle egy emailt, ami a lúgosításról és a savasodásról szólt, én hiszek a jelzésekben ezért felvettem vele a kapcsolatot ismét és felállított egy lúgosító kúrát - menü koordinációt, hogy rendbe jöjjek és felvegyem a harcot a műtét ellen!!!
Nem volt könnyű a kezdet mert mikor kinyitottam a hűtőt és csak savasító ételek voltak kicsit megijedtem!

És rádöbbenni arra hogy csak ezt eszem, hát nem mosolyogtam, főleg hogy tudom a betegségemet magam kreáltam az evésemmel és a túlzott mozgással!
De szépen sorba megbeszéltük mit lehet enni és mit nem és hogy ez nem is olyan nehéz , csak több odafigyelés magamra és családomra.

Amikor eszem az általam készített ételeket jó érzéssel tölt el , hogy egészséges!

És a műtétre az előrejegyzést is visszamondtam mert már részben eltűnt a ciszta a torkomról négy hét leforgása alatt, tudom jó úton haladok hogy teljesen felszívódjon!

Mert egészségesebben eszek, jobban odafigyelek arra is, hogy mennyit iszom!
Hogy mit iszok és teszek: pH zöld löttyi, lúgos víz, napi egy citrom, renol 2+6 csepp, bioptron lámpázni 2 szer, test-gyertyázni 2 naponta, és lúgosan táplálkozni 70% -ban ennyi az egész!
Mindenkinek ajánlom hogy próbáljon többet tenni az egészségedért !
Köszönet családomnak anyukámnak, apukámnak Emőkének - Fittanyukának, háziorvosomnak és mindenkinek aki bízik bennem és támogat!


OLGI, Szeged
(2012.02.02.)

Sikersztori Fittanyuval


El sem tudtam képzelni, hogy létezik egy másféle táplálkozási-étkezési mód, mint amiben felnőttem (én és az egész generációm).

Megszokott reggeli a parízeres zsömle, a kefír, a kakaó, alkalomadtán a szalonna is terítéken van. Minden.

Sok a hús, a tejtermék és a cukor – akármennyire is ínyenc vagy újító valaki, az alapanyagok nem sokat változnak, a legtöbb család számára ez az általános.

A diétatípusok tengerében az ember elhízott lánya bizonytalanul és éveken át próbálkozik, hátha most végre jó lesz és beválik, amit épp kipróbálni készül.

Viszont valami sosem stimmel, hiába is próbál okos lenni és szorgalmasan edzeni és kalóriát számolni, visszakúsznak a kilók – mivel a diéta csak egy átmeneti állapotot szül röpke eredményekkel és gyökeresen nem változtat semmin, nem hoz megoldást.

Mióta az eszemet tudom, túlsúlyos vagyok. Ám hamarosan azt írhatom, hogy ’voltam’.

Közel fél éve kerestem meg Fittanyut, mert teljesen tanácstalan voltam, hogy miként tovább.

Az elhatározásom erős volt, addigra már 15-20 kilótól szabadultam meg, de úgy éreztem, gyengülök és hogy nagyon egyoldalúan étkezem.
Az első találkozásunkkor el sem tudtam képzelni mi lesz ebből (aznap a hűtőmben csak egy répát találtam, ami megfelelt vacsorának), de 1-2 sütés-főzés után rájöttem, hogy végtelen lehetőségek tárultak elém, nincs semmi korlát a konyhában, mindent el lehet készíteni egészséges összetevőkből is – ráadásul sokkal ízletesebben!

Az élelmiszereket már energetikailag is figyelem – és ezek után már nem kérdés, hogy a húsnak, a tojásnak és a tejtermékeknek semmi keresnivalója a konyhámban és ’bennem’.

Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet írok, de a friss és nyers ételek a kedvenceim
Kellett egy kis idő, mire átálltam az új, ’Fittanyukás’ létformára, de hamar megszoktam.

Van még, amire jobban oda kell figyelnem, és amit nem tudok teljesen betartani, de tudom, hogy fokozatosan minden téren sikerül ’átállnom’. Türelmesen várom az eredményt, biztos vagyok benne, hogy el is fogom érni a célom, kétségtelennek tartom, hogy Fittanyuka segítségével már a jó úton járok !


H. Katalin, Szeged
(2012.04.06.)
Sziasztok!

Az én esetem, mint már azóta kiderült nem egyedi. Orvostól, orvosig mentem, hogy gyomorégető problémáimat orvosolják. Végül a gyomor tükrözést sem úsztam meg. Kiderült, hogy kezdődő gyomorfekélyem van.
Tünet tompításra savlekőtőket szedtem, amiből napi szinten már maréknyi kellett. Mindamellett a folyamatos stresszelés miatt, hogy mikor fog javulni az állapotom csak fogytam.
Szinte nem volt már olyan étel amitől ne lett volna rosszulétem, hányingerem, puffadásom.
Fittanyukára az interneten találtam amikor elkezdtem önmagamtól kutatni a lúgosító recepteket.
A receptek alkalmazása után szinte 1-2 hétre rá éreztem a pozitív változást.
Nem égett már a gyomrom, nem puffadtam annyira, de még nem volt az igazi.
Felvettem vele a kapcsolatot és kértem tőle egy online tanácsadást menü-koordinációval egybekötve. Mindez 2 hónappal ezelőtt történt. Azóta megtanultam a helyes ételtársításokat és a napszaknak megfelelő étkezést. Igen, ilyen is van:)!
Az étkezésemet sikerült már 70%-80% százalékban átállítani a bázikus ételekre.
Elhagytam az állati fehérjéket, helyettük nagyon sok lúgosító zöldséget, növényi fehérjéket fogyasztok és azokat a természetes "étrendkiegészítőket" amelyeket Fittanyuka javasolt.
Azóta nem győzők elég hálás lenni, a gyomorfekélyem nagyon szépen gyógyul, híztam 5 kg-ot, a bőröm, hajam szebb, mint valaha. A korábbi tüneteim elmúltak, csak akkor érzek gyomorégést ha kilengek, de rájöttem, hogy már nemis hiányoznak a régi ételek, mert a lúgosító receptekkel egy új oldalált fedeztem fel az ízeknek és élvezem, hogy minőségi és nem mennyiségi lett a táplálkozásom. Várom az online főzőtanfolyamot:)!
Köszönöm Fittanyuka!

H. Zsuzsanna, Budapest
( 2012.09.24.)
  Sziasztok! 
"Egészen kiskoromtól kezdve gyenge volt a gyomrom, mindig is küszködtem a soványságommal, viszont igyekeztem egészségesen étkezni. Egy-két évig végre sikerült egy "normális" súlyt fenntartani, 2011 decemberében viszont egyik napról a másikra szinte teljesen tönkrement az emésztőrendszerem -- nem éreztem éhséget, folyton puffadtam, hányingerem volt, reflux-tünetek jelentkeztek, és megint lefogytam.

Nagyon sok vizsgálaton voltam, de szervi elváltozást nem találtak.
 Megcsináltam egy Candida-diétát, de az sem hozott igazán eredményt.
Két hónapja vettem fel a kapcsolatot Emőkével, és bár még nem sikerült híznom, de megint van éhségérzetem, már csak elvétve vannak reflux-tüneteim, és összességében sokkal egészségesebbnek érzem magam.
Majdnem egy év szenvedés után ezeket a kis előrelépéseket is nagyon jó megélni! :)
Eleinte kicsit macerás betartani a napszak szerinti étkezést és figyelni az ételtársításokat, bevallom, nekem még mindig vannak néha kisebb kilengéseim, de ezek csak azt bizonyítják, hogy amit Emőke hirdet, az nem hülyeség, tényleg működik! :)
Kívánom, hogy nektek is legalább ennyit tudjon segíteni egy menükoordináció és a megfelelő diéta."

Ági, Budapest

(2012.11.06.)


Sziasztok!


"Szerencsésnek mondhatom magam, mert eddig büntetlenül ehettem, bármennyit és ami a legfontosabb bármit. 


Nyárig nem is volt ezzel a „jól bevált” életmódommal probléma. Ekkor kezdődtek a gondok. Sokszor fájt, égett a gyomrom, puffadtam, hányingerem volt. Az emésztésem is felborult.
 A háziorvosom megállapította, hogy ez nagy va
lószínűséggel reflux és adott rá savlekötőt. 
El is kezdtem szedni, egy hónapig folytattam, majd abbahagytam. A tünetek újra jelentkeztek, csak intenzívebben. Ekkor közölték, hogy szedjem még egy darabig a gyógyszert, és ha nem múlik továbbra sem a probléma, akkor egy gyomortükrözés lenne a javaslat. 
Ez valljuk be kellőképpen elriasztott és tudtam valamit sürgősen változtatnom kell az étrendemen, mivel nem a gyomortükrözés fogja megszüntetni a panaszaimat. 
Ekkor kezdtem el nézelődni az interneten és megtaláltam a Fittanyuka honlapot. 
Ahogy elolvastam a Sikersztorik című részt egyből érthetővé vált számomra, hogy nem vagyok egyedi eset és, hogy nagyon sokan küzdenek hasonló problémákkal. 
A bioboltban összehozott a sors Emőkével, aki javasolta, hogy próbáljam ki a lúgosító étrendet és a menükoordinációt. Részletesen kidolgozta az új étrendemet, beleépítve lehetőség szerint azokat az ételeket, alapanyagokat, melyeket eddig is szerettem és ezután is bátran fogyaszthatok. 
A tünetek hamarosan csillapodtak, pár hét után teljesen megszűntek, és azóta sem tértek vissza. Sokkal energikusabbnak érzem magam. 
Korábban az egész napi munka után délutánra teljesen elfáradtam, most estig bírom. 
Ahogy jöttek az eredmények, úgy egyre kitartóbbnak és lelkesebbnek éreztem magam.
Eleinte furcsa volt, hogy szinte az egész kamrát le kellett cserélni, mert ami benne volt az szinte minden savasító. Oda kell figyelni arra, hogy mennyit iszom és hogy mit és, hogy a napszaknak megfelelően étkezzem. 
Reggelente a pohár citromos víz pedig kifejezettem egy energiabomba, ahogy Emőke mondta. Azóta többet járunk a piacra, és a bioboltok rendszeres látogatója vagyok. 
Rájöttem, hogy szinte minden elkészíthető lúgosító és egészséges verzióban is. Szerencsére a férjem is támogat benne és bátran megkóstolta az új ételeket is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy vágjon bele, hiszen az eredmények magukért beszélnek.
Végezetül pedig kitartást kívánok mindenkinek!"

Madarász Viktória, Szeged
(2012.11.17.)

 

Sziasztok!
 
"Emőkét személyesen nem ismerhetem. De a weboldalát már egy ideje mindig megnéztem és volt, hogy receptjeiből főztem.
Nagyon tetszett mindig, ahogyan segített másoknak. Tavaly kezdődött nálam, a fejfájás.
Sok orvosi vizsgálaton vagyok túl. Laktóz, szója, gluténérzékeny vagyok.
Krónikus migrénem, és helikobaktert találtak nálam. Igazán az orvosok nem sokat segítettek, nagyon sok gyógyszert kaptam a fejfájásomra és próbálták a helikobaktert ki irtani.
De ez nem járt sikerrel, és a második kúrára nem vállalkoztam, mert az első is elég nehéz volt számomra. Sok gondolkodás után, úgy gondoltam írok Emőkének és kérem az ő segítséget. Jobban a fejfájásom miatt akartam, mert nagyon intenzív volt és hosszú napokon át tartó. Emőke összeállított egy kúrát. Természetes dolgokat tartalmazott, citrom kúra, szódabikarbóna kúra, lenmag olaj kúra és ezüst kolloid kúra.
Majd kaptam egy étrend mintát is. Három hónapig tartott, és már az első hónap után, a fejfájásom gyengült, fogytam, és energikusabb lettem.
Jelenleg a tüneteim teljesen nem múltak el, de legnagyobb százalékban igen. Fejfájásom már nem olyan intenzív, napi három liter tiszta vizet iszok, és tudom ha nem iszok eleget akkor kezdődik a fejfájásom. Készen vagyok arra, hogy januárban belevágjak egy tisztító kúrába is, amit Emőkénél meg lehet találni.
Nagyon sokat segített nekem, és megértettem milyen fontos a vízivas, és az hogy helyesen étkezzünk, napszaknak megfelelően . Emőke megmutatta azt is számomra, hogy nem kell a változtatáshoz sok, sok pénz és kiegészítők hanem a természet mindent megtud adni számunkra. Köszönöm szépen ezt a csodás segítséget és lehetőséget. Bár az lenne a jó, ha nem kellene segítséget kérni, mert az emberek jól és egészségesen élnek. De ma meg ez sajnos nem lehetséges, ezért bárkinek ajánlom Emőkét , legyen bármilyen problémája is. Ma már biztosan tudom, van segítség és van kiút az örökös fájdalomból. Köszönöm Emőke, és nagy tiszteletem a munkásságod iránt."
Katalin Keddie , Kanada
( 2012.12.20.)