Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 16., szombat

Böjt napló : első 1-2 nap

Sziasztok Kedves Böjttársak:)!


Mivel az eredeti terv az, hogy 7 teljes napig léböjtölök, úgy döntöttem, hogy napló formájában megosztom veletek a böjttel töltött napjaimat.
Viszont cserében várom a ti beszámolóitokat is, itt a blogon, megjegyzés formájában, hogy tanuljunk egymástól!
Tudom, hogy többen nagyon ügyesek vagytok, mert belevágtattok és nyitottak vagytok megtapasztalni azt a fajta könnyedséget, légies érzést amit a böjt ad. És a nem éppen kellemes "mellékhatásokat" is,amelyeket a méregtelenítési folyamatok okoznak!


Böjt 1. nap:

Mivel nagyjából hetente egyszer, szerdánként tartok heti egy nap böjtnapot, ( javaslom nektek is, a szervezet annyira "megszokja", hogy szinte követeli_ például kedd este már nem vagyok éhes, a szervezet már készül rá. Ha valamilyen okból kifolyólag kihagyom, hiányérzetem támad és alig várom a következő alkalmat:), így nem okozott gondot az első nap.

Ezt a hetet sajnos nem tudom úgy megoldani, hogy sokat pihenjek a böjt alatt, a munka miatt leginkább, de mivel már nem az első alkalom, tudom, hogy nagyjából mire számíthatok.
Nálam is gyakori szokott lenni a fejfájás, de meglepő módon ez most  a második nap vége felé, elmondhatom, hogy egyenlőre elmaradt.
Viszont az éhség  a 2.ik nap vége felé egyre csak erősödik. Ilyenkor még többet iszom, és a "vacsora" egy meleg, nem forró turmixolt, szűrt zöldség leves.

Íme az első napom böjti menüje:

Reggel és délelőtt:

-Cékla lé, ( nem frissen préselt, mert dolgoztam késő délutánig, nem volt alkalom préselni)
-fisio dior "szirup" 1 liter vízzel ( ez egy nyírfa, aranyvessző, yava tea, gyermekláncfű, mezei zsurló, tamarind,-szilva lé: gyógynövény koncetrátum, ami csakis természetes gyógynövény kivonatokat és összetevőket tartalmaz, rendkívül hatásos a tisztító hatása).
-víz

Ebéd:
Ugyanaz, mint délelőtt, kiegészítve egy kis zöld teával, mert rám fért az élénkítés.

Vacsora:

Turmixolt, szűrt böjti zöldség leves,
Fél evőkanálnyi zöld árpa fű por 1.2 liter vízzel elkeverve
Lefekvés előtt: Tisztító teakeverék: Nyírfa levél, anyalevél, csalán, málna levél.

Igazából a  napi munka elfárasztott, így nem sokat gondolkodtam azon, hogy mennyire is vagyok éhes!

Böjt 2-ik nap:

..reggel arra ébredtem, hogy nagyon éhes vagyok! Első gondolatom az volt, hogy milyen finomat is fogok reggelizni, aztán eszembe jutott, hogy böjtölök:(
Kicsit frusztrált lettem a gondolattól, ezért ki kellett találnom valami finom lé receptet gyorsan magamnak.

Reggeli:

Lepréseltem egy körtét, egy almát és 2 szál répát, ez volt a finom reggeli. A gyümölcsök cukortartalma miatt gyorsan elmúlt az éhségem és a levertség érzet.

Délelőtt:

- fisio diur szirup 1 liter vízzel

Ebéd:

Répa, zeller, paradicsom, uborka préselt leve kevés vízzel vegyítve, nagyjából ezt ittam egészen estig:



Vacsora: Turmixolt, szűrt zöldség leves,
majd Zöld árpa por vízzel vegyítve.

Lefekvés előtt pedig szerintem ugyanaz a tisztító teakeveréket iszom, mint a tegnap.

Összegezve  az elmúlt  két napot: Sokkal ingerlékenyebb voltam, türelmetlenebb, viszont fáradságot egyáltalán nem érzek.
Sőt!! Ez az első alkalom, hogy böjt alatt tortát sütök, mert ugyebár az élet nem áll meg és rendeltek , tehát megkell csinálnom, de nem érzem azt, hogy irritálnának az illatok, ..egyenlőre:)

Várom a ti történeteket is, Kitartást nektek:)!

Nem egyszerű a böjt, ezt senki soha nem állította, viszont csak mi magunk csinálhatjuk végig a sajátunkat, saját magunkkal szemben  kihívás igazán!