Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 4., hétfő

53 jelentkező a Közös Tavaszi Méregtelenítő Kúrára!

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan jelentkeztetek a közös böjtre!
Hamarosan, pontosabban máris elkezdjük a felkészülést. Hírlevevélben fogom küldeni a tennivalókat  és segítek eligazodni  a receptek között a gastro blogomon amelyekre szükségetek lesz a felkészülés és a böjt levezetése során!
A böjt végén, ( április 15.- április 22-én ), kisorsoljuk a díjakat a kitartó résztvevők között a virtuális kalapból:)
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy hány napos kúrát  szeretne tartani.
 Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a 2-3 napos böjt is nagy fellélegzés a szervezet és az emésztőrendszer  számára.
 Nagyon fontos a fokozatosság, ezért vezetjük be és ezért vezetjük le a böjtöt.
Sikeressége ettől a két szakasztól nagyban függ!!
Sok sikert kívánok mindannyiatoknak és várom a sok-sok kérdést tőletek akár emailben, vagy írhattok ide a blogra is. Sőt, ÍRJATOK, mindent: Tapasztalatot, kérdést, hogy abból a többiek is tanuljanak!

Vannak akik előbbre helyezték a böjt időpontját, egy kisebb csoport , akikre nagyon büszke vagyok!!
Hogy ti is tanuljatok a tapasztalataitakból közzé teszem a beszámolót.
Mégegyszer Gratulálok nektek Lányok- Fiúk!

Íme a beszámoló:

 
"Léböjttel kombinált tisztulást tartottunk, mert a csapatban sokan vannak, akik húson és krumplin élnek, ezért ezt találtam ki, hogy mindenkinek fellélegezzen a szervezete. A csapat összetétele 8 nő, 1 férfi és 2 nő, akik fizikailag nem voltak ott a léböjtös elvonuláson.

Felépítő szakasz:

- 3 nap vegán: mindenki nagyon kreatív volt, sokan rákaptak a zöld turmixra, sokan elhatározták, hogy tartanak néha húsmentes vagy vegán napokat. Összességében nem esett senkinek nehezére az étkezés. Annál inkább nehéz volt a kávé, cigi, barátokkal sör, és az édességek elhagyása. Itt még páran csaltunk, de úgy éreztük, hogy a magunk felé való megbocsátás nagyobb feladat, mint azon kattogni, hogy mit nem ehetek.

- 2 nap nyers: itt is nagyon kreatív volt a csapat, de ez egy picit nehezebb volt, mert elmaradtak már a rozsbucik és főtt ételek, ez már szokatlan volt szinte mindenkinek. Azért ügyesen megoldottuk, itt már senki nem csalt :)

- 2 nap lé (nekem lehet, hogy 3 lesz, még meglátom): hát ezt okosan csináltuk, mert bevásároltunk biozöldségekből, gyümölcsükből és elvonultunk Pilisszentkeresztre együtt. Így együtt felemelő volt a lénap. Reggel szennával indítottunk, aztán reggeli torna következett (jóga), aztán megreggeliztünk narancslével, majd elindultunk egy rövid sétára...ebből 4 órás kirándulás lett, de a természet lágy ölén megoldottuk ügyes-bajos dolgainkat :) Vittünk táltosdobot, és élvezve a Nap csodás erejét sétáltunk és doboltunk, és még forrásvizet is hoztunk magunkkal.

Az ebédet már éhesen vártuk, sárgarépalé és céklalé lett, finom volt és hamar eltelített mindenkit.
Utána társasoztunk és ejtőztünk, és már el is telt a nap. Egy lánynak gyomorfájása és hányingere volt, de alvással elmúlt, és többen tapasztaltuk a hascsikarást, ami nem esett jól.

Vacsorára almalevet ittak , Pí-vizeztem és már aludtam is.

Ma délelőtt sokan eljönnek a szállásról, ezért reggeli (narancs+grapefruit) után lefacsarják az ebédet, ami uborka lesz, és vacsorára zöldséglevest esznek.

Én ma még levezni akarok, és ha úgy érzem, akkor holnap is, és holnap bevetem a meleg leves okozta örömöket :)

Leépítő szakasz:

- 2 v 3 nap nyers, betartva az első étkezés fontosságát, azaz reszelt alma vagy zöld turmix és egész nap sok-sok folyadék.

- 2 v 3 nap vegán, ki hogy érzi.

Összességében a tanulságok:

- a közösség ereje határtalan, együtt létrehozva az energiateret és akár csak napi levelekkel, szinte minden akadály kibírható, átlendülhető

- az evés sokunknál csak megszokás, azért mert X óra van, azért mert mások is esznek, azért mert megláttam valamit, a böjt nagyon jó arra, hogy meghalljuk a belső hangunkat és meg tudjuk különböztetni azt, hogy honnan jön a kívánás.

- többen mondtuk, hogy beiktatunk vegán vagy nyers vagy lénapokat a hétköznapjainkra.

- sokan nem kávéztak egész héten és a kezdeti fejfájásuk elmúlt, aminek nagyon örültek.

- mindenki gyakorolta az elengedést, ki-ki a sajátját.

- a cigisek kevesebbet cigiztek, és azt is tudatosan.

- a tudatosság nagyon fontos dolog - eddig is tudtuk, hogy lelki szinten a tudatosság az egyik legfontosabb előrevivő, de soha nem hoztuk ezt az étkezési szokásainkban, most ezt is kihangsúlyoztuk, hogy igen, itt is fontos.
És akik már megtörték a böjtöt , mindannyian arról számoltak be, hogy könnyebbek, légiesebbek,energikusabbak, megéri tehát belevágni, egy ilyen kalandba, ha másért nem, a tapasztalásért!"

Szép napot!


Máté Gyopár

www.csillageberek.eoldal.hu