Fittanyuka

Fittanyuka

2010. március 4., csütörtök

Felkészülés a böjtre lelkileg

Hamarosan itt van a tavaszi nagyböjt ideje! A hírlevelemben már írtam, hogy milyen gyakorlati lépésekkel lehet felkészűlni a böjtölésre ami a táplálkozást illeti, viszont a méregtelenítésnek van egy másik oldala is, nemcsak a fizikai tisztítás, hanem a lélek tisztítása is. A kettő ugyebár összefügg. Ha a testünket tisztítjuk érdekes módon közelebb kerülhetünk a Benső Énünkhöz, főleg ha tudatosan kicsit befelé is figyelünk.
Eleve a böjtölést régen a különböző vallásokban úgy csinálták, hogy elvonultak a világtól és csakis befele figyeltek, meditáltak. Természetesen ez most a mai életünkben nehezebben kivitelezhető. Nekünk ebben a rohanó világban kell alkalmat találjunk arra, hogy megtisztúljunk kivűl, belűl. Naponta pár percet mindenkinek kellene szánnia arra, amikor egyedűl van, hogy kikapcsol mindent : rádiót, tévét stb. és pár percre megáll, pontosabban leül és meditál.

Személy szerint azért is várom a böjtöt, mert utánna mindig az az érzésem támad, mintha tiszta lappal indulnék. Kitisztulnak a gondolataim és valóban igaz, hogy bizonyos  dolgokat másképp látok!
Munkahely , család között lavírozok énis és sokszor lelki ismeret furdalásom van, hogy nem töltök elég időt a kislányommal. Mindnyájan a hátunkon cipeljük a problémáinkat, ideje egy kis időre letenni a zsákot és megszusszanni.

Sokszor halljuk és már picit elcsépeltnek is tűnhet, hogy ne legyünk negatívak, próbáljunk csak egyszerűen örülni a pillanatnak, a tavasznak, a gyerekünknek, ne rágódjunk a meglévő kis problémáinkon és ne kreáljunk újabbakat! Csak legyünk boldogok, mint gyerekkorunkban.
Ti szoktatok meditálni???