Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 13., szerda

Bevásárló lista a léböjtkúrához!

Mivel az idő gyorsan telik és hamarosan itt van a péntek: elérkezik a méregtelenítő kúránk időpontja ezért most leírom, hogy melyek azok a dolgok amelyek szükségesek lesznek a lékúrához. Csakhogy legyen időd beszerezni!:)


Tehát lékúra, mint már említtettem én lélakomának is nevezem, mert nem éhezünk, sőt gondolj csak bele koncentráltan isszuk meg a bizonyos tápanyagokat, vitaminokat amelyek a friss gyümölcsökben és zöldségekben vannak!

A lékúrán a következő lesz a menü:

1. frissen préselt gyümölcslé ( raktározott napenergia).


Nekünk a legelérhetőbb és akár nagyobb mennyiségben beszerezhető az alma. Javaslom a kúra előtt vásároljál pár kg.-ot és kevésbé savas fajtát válassz.

Természetesen lehet citrus féle is , pl.: narancs, vagy még jobb a grapefruit, szőlő, körte. CITROM: Ezt naponta többször fogod fogyasztani, pontosabban a levét préseljük a vízbe. Oldja a méreganyagokat, savakat, lúgosít!

2. Frissen préselt zöldséglé: ( erős tisztító hatású vitamin bombák):


Zöldségeket a piacon szerezd be és ha nem tudod kifizetni a biogazdálkodásban termesztett zöldségeket , akkor érdeklődj, mert már sokan nem használnak műtrágyát és vegyszereket, érdemes picit kérdezgetni az árusokat!

Ezekből is vásárolj a kúra előtt, hűtőben vagy hűvös kamrában elállnak, kivéve a spenót!

- friss fejes káposzta,paradicsom, uborka, zeller, sárgarépa, cékla, spenót levél, búzafű lé ( bioboltokban zacskózva kapható és ha van otthon prés gépünk préselhetjük , ha nincs rá lehetőségünk maradnak az ún. zöld porok.

A zöldségekből levest is fogunk főzni, ezért vásárolhatsz még krumplit, hagymát, brokkolit a fentieken kívül.

3. Zöld porok :

Mivel kevesen tudjuk kivitelezni azt, hogy zöld leveleket is préseljünk, egyrészt mert speciális présgép szükséges hozzá, másrészt az idő hiány is oka lehet, ezért javaslom szerezzetek be gyógynövény és bio boltokban kapható zöld, szárított,őrlemény porokat amelyek általában búzafüvet, zöld árpa füvet, és más zöldségeket tartalmaznak.

Ezeket vízzel vegyítve fogjuk fogyasztani. Elengedhetetlen a böjt kúra alatt a zöld levek fogyasztása, mivel rendkívül módon megkötik a felszabaduló savakat és méreganyagokat, tisztítják a vért.

Pl.. : a Zöld Vér, Green Mix termékei kiválóak és gazdaságosak.

Gyógynövény, bioboltokban kaphatóak!

4. Természetesen fontos , hogy beszerezz, ha még nincsen egy gyümölcs centrifugát, ha van még külön zöld leveleket és búzafű présed akkor szerencsés vagy! A spenót levelet a gyümölcs prés is préseli, de nem 100%-osan.

5. Gyógyteák:

- Anyalevél vagy más néven szenna levél tea: Hashajtó hatású, segítség aki idegenkedik a beöntéstől.

- Nyírfalevéltea, aranyvessző: vízhajtó hatású ( tisztító teákról részletesen írtam az előző levelemben!).

- Csalánlevéltea: vértisztító

- Zsálya levél: a májat méregteleníti.

- Menta tea : Élénkít és szintén tisztítja az epét , májat.

- Őszi margitvirág tea: fejfájás esetén.



6. Kolloid Ásványok!!

Szintén gyógynövény boltokban és egyes patikákban kaphatóak. A kolloidok olyan apró nano részecskék amelyek már nyálon keresztül felszívódnak és rögtön a sejtekbe jutnak a sejtfalon keresztül.

A 4 legfontosabb ásványi anyag: Magnézium, Nátrium, Kálcium, Kálium. Nagyon fontos szerepük van, amikor a szervezet semlegesíti a felesleges savakat, ilyenkor a szervezet a saját raktáraihoz nyúl amely a csontokban, szövetekben található. Manapság nem fogyasztunk elég szerves ásványi anyagot, mert sajnos a termőföldjeink is ki vannak zsigerelve, így a zöldségeink , gyümölcseink is kevesebbet tartalmaznak.

A kolloid ásványokból naponta 3xor, 4xer 10-15 csepp elég a nyelv alá, vagy a leveinkbe, vizünkbe csöppenteni. Tehát a legfontosabb: segítenek semlegesíteni a méreganyagokat! Nem leszünk fáradtak és levertek, ha böjt közben fogyasztjuk.

Az ásványi anyag kúrát folytathatjuk a böjt kúra után is!

7. Utoljára , de nem utolsó sorban a VÍZ!

A legjobb a tisztított víz, vagy forrás víz. Ha ez nem áll a rendelkezésünkre akkor szénsavmentes ásványvíz.

Azok a vizek amelyeket babáknak szánnak picit jobb minőségűek!

Tippek:

Előfordulhat, hogy nem lesz időd vagy alkalmad, hogy friss leveket préselj, olyankor ihatod a zöld porral vegyített vizet, vagy friss gyümölcslé helyett a 100%-os leveket. Ezek közül is azokat válaszd amelyek úgynevezett direkt levek, tehát nem koncetrátumból, sűrítményből készültek.

Viszont tudnod kell, hogy ezek vitamint és fontos tápanyagokat szinte egyáltalán nem tartalmaznak, ha ezt kell választanod akkor természetesen válaszd a cukor és tartósítószer menteseket és ha van rá módod a bio minőséget!

8. Keserű só, beöntéshez szükséges eszközök.

Aki ezt a módját választja a béltísztításnak, akkor szükséges beszerezni a fenti eszközöket, vagy a keserű sót, amely gyógyszertárakban kapható.

Tehát: Anyalevéltea vagy keserűsó, vagy beöntés!

A gyógyteákat szintén cukor nélkül fogyaszd, időnként kevéske mézzel ízesítheted.

Ha közben dolgozol, akkor előző este érdemes elkészítened a másnapi lé lakomádat, ha böjt krízised van vagy leesik a vércukor szinted kéznél legyenek a leveid.

Naponta akár 4-5 l folyadékot is megfogsz így inni.

A zöldség és gyümölcs leveket mindig vízzel hígítva isszuk fele-fele arányban.
 
Továbbra is várom hozzászólásaitokat, kérdéseiteket, itt és emailben!