Fittanyuka

Fittanyuka

2012. március 13., kedd

Kérdések - Válaszok: Hússal vagy Hús nélkül??

Nemrég kaptam ezt a kérdést és gondoltam megosztom veletek, mert a hús evéssel kapcsolatosan sokszor kapok hasonló kérdéseket. Továbbá mivel böjt időszak, a lékúrával kapcsolatosan vagy éppen más az életmóddal, táplálkozással kapcsolatosan is tehettek fel kérdéseket!

... Régóta olvaslak, én vegetáriánus vagyok 20 éve, vegán is voltam fél évig, csak sajnos eltiltottak tőle, mert pajzsmirigy alulműködésem, és autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van, ez miatt nem ehetek szójás dolgokat. Valahol olvastam, hogy a vegán étrend veszélyes lehet, mert az állati fehérjék hiánya miatt idősebb korban felléphet demencia.
 Tudom, egyébként nagyon megoszlanak a vélemények arról, kell -e az állati eredetű élelmiszer, sőt hogy káros a tej, tejtermékek fogyasztása, de érdekelne a véleményed nagyon , vajon igaz lehet ez a dolog az időskori elbutulással kapcsolatosan?
Még kérdeznék egy dolgot, ha nem haragszol, nádcukrot használok, valamint agave szirupot(abból nem merek sokat, mert valahol azt olvastam, megkeményíti az ér falakat), és xilitre akartam váltani súlyproblémák miatt, de nagyon nem bírja a gyomrom. Szerinted hozzá lehet szokni?(sajnos 8 éve kényszeres evéssel küzdök-súlyos lelki problémák miatt- elég sok szénhidrátot és édességet ettem, most küzdök a sok felszedett kilóval, le szeretnék fogyni. )Várom válaszod, előre is köszönöm :)
Névtelen

Válasz tőlem:


Igen sok a megoszló vélemény a húsevésről!
Az én véleményem az, hogy hússal és hús nélkül is lehet "rosszul", hiányosan és savasítóan táplálkozni.
Én nem eszem húst, egyik oka, hogy az élelmiszer ipar által tálalt hústermékek tele vannak antibiotikummal, hormonokkal, stb. Ehelyett inkább a nem hús evést választom, köszönöm szépen.

Másik oka az spirituális, a húsevés agressziót, depressziót, félelmet generál, ezeket az érzéseket táplálja, mert mindennek van rezgése, a hús egy halott anyag- test, alacsony rezgésszámmal.

Továbbá ne feledkezzünk meg a mikroorganizmusokról sem.
 A hús ( tetem) hemzseg ezektől!! Harmadsorban pedig savasít, halott anyag!
Ezek az okok amiért nem eszem húst, mindenki döntse el saját maga, hogy számára így is kell-e a hús, mint "táplálék".
 Javaslom Dr. Robert Young könyveit, ott olvashatsz az időskori elbutulás okáról: az erek meszesedése, vagyis a szervezet oxigénhiányos állapota ( sejtek oxigén hiánya).
Ettől jobban kellene félni, mert például oxigén szegény környezetben szaporodnak a rákos sejtek is a mikroorganizmusokkal együtt! ( gombák, vírusok, baktériumok, élősködők, stb.)

Nyugodtan válts át xilitre, a szervezet nem cukorként kezeli, viszont a nádcukor is cukor.
Tisztító hatása van ( mivel növényi rost) a belekre nézve, amitől megint csak nem kellene félni, inkább attól, hogy ha ezek a dolgok bent maradnak, ha érted mire gondolok!? Egyébként mértékkel fogyasztva,egy kis idő múlva nem érzed majd ezt a hatást.

Remélem tudtam segíteni.
Szép napot kívánok!

fittanyuka

8 megjegyzés:

  1. Szia, épp tegnap olvastam:
    http://albar.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=188477

    Ági

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ági!
    Köszönjük a cikket, nagyon szépen összeszedi a hús fogyasztás hatásait. Ajánlom figyelmetekbe!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Emi!Köszönöm gyors válaszodat próbálkozni fogok a xilittel akkor ezek után is. Mint írtam 20 éve vagyok vegetáriánus, anno Schirilla György könyvét olvasva lettem egyik pillanatról másikra vegetáriánus (addig sem ettem túl sok húst).Sajnos szomorúan hallottam, hogy Schirilla viszont újra húsevésre adta a fejét, pedig előtte ő volt az aki úgy írt ugye a húslevesről mint hullateáról . Párom és a 14 éves lányom esznek húst, de csak csirkét és pulykát, én lakto-és ovo vegetáriánus vagyok. Szívem szerint vegán lennék, mert irtózatosan sajnálom az állatokat, és nem szívesen eszek tejtermékeket és tojást sem. Vegetáriánusságom nálam az állatszeretetből fakad, de természetesen nem mellékes egy cseppet sem az egészséges élet mivolta-hús nélkül. Régebben nem voltak súlyproblémáim, de aztán jött a kényszeres evés, ami teljesen kiforgatta önmagából a szervezetem-nőgyógyászati problémák, fejfájás, emésztési zavarok. (Mondjuk a fejem már régebben is fájt, csak nem ennyire)Erre jön még a pajzsmirigypanaszokkal járó fáradtság,szóval borzalmas. Kérhetném tanácsodat abban, hogy Te az Én helyemben merre indulnál el a szervezet helyrehozásában? Böjtöket nem igazán bírom, sok a gyomorsavam, fejfájás azonnal beindul, stb. Ha ebben még segítenél tanácsokkal, nagyon megköszönném. Itt jegyzem meg, hogy mint már írtam, régóta olvaslak, és nagyon nagyra tartom a munkádat az egészséges életmóddal kapcsolatban, gratulálok a kitartásodhoz, és a felvilágosító munkádhoz, sokaknak segítesz Én úgy érzem:) Köszönöm a segítségedet előre is: Niki

    VálaszTörlés
  4. Kedves Niki!

    Abból amit leírtál, azt gondolom, hogy egy 2-es (3-as is lehet már)fokozatú elsavasodás van nálad is. Ne feledd, nem elég csak a nem húsevés, hogy a testnedveid, véred Ph-a rendben legyen. Azt tanácsolom, hogy hagyd el a tej,-tojást. A tejtermékek nagyon veszélyesek, többször írtam, amellett, hogy savasítanak!
    Fogyassz helyettük növényi tejeket, tejszíneket, stb. Figyelj az ételtársításokra: a Mit-Mikor-Mivel elv szerint. Egyél több lúgosító nyers, párolt zöldséget és emeld meg a víz fogyasztásod mennyiségét ( tiszta, lúgos víz, legalább 9-es ph!)Kerüld a gyümölcsöket, cukrot, szénhidrátokat az első időszakban. Késöbb néhány gyümölcs vissza térhet. Kivétel a citrom, azt eheted, facsarhatod bármikor!
    Legyen rendszer az étkezésedben: pl: tudd, hogy reggeli időszakban milyen ételeket ehetsz, eszel, ebédre milyet és vacsorára. Iktasd be az eszenciális olajok fogyasztását ( lenmag olaj, kender magolaj. Sok zöldet, zöldséget iktass be. Egyenlőre ennyit tudok így ismeretlenbe írni neked! Ha szeretnél komolyabb segítséget: menü-koordinációt, személyre szabottan akkor légyszíves írj személyes emailt ide: fittanyuka@gmail.com
    Ne csüggedj, nem vagy elkésve, viszont jól érzed, hogy változtatnod kell! Szép napot neked!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Emi! Nagyon köszönöm a válaszod, sajnos nem tudtam eddig írni, elromlott a gépem. Szívesen elhagyom a tojást és a tejtermékeket, mert nem szívesen fogyasztom őket. Esetleg még 1-2 kérdésem lenne. Mivel autoimmun pajzsmirigygyulladásom és alulműködésem van, szójás termékeket nem fogyaszthatok. Gondolom ki lehet kísérletezni azért, hogy receptekben a szójajoghurtot mivel lehet kiváltani, illetve tejföl helyett én is próbáltam magtejfölöket, majonéz helyett babonézt/finom nagyon/ , simán magát a tofut meg akkor gondolom nem kellene ennem. Sok helyen rosszakat olvastam a tofuról(rákkeltő, stb), szerinted ez lejárató kampány, vagy csak megoszlanak a vélemények? Még egy dolog érdekelne, milyen vizeket kellene keresnem, ami 9-es ph értékű? Eddig váltva ittam a mentes ásványvizeket(azzal is főzök, mert nem akarok hormonos vizet fogyasztani, ezért a család sem iszik csapvizet), hogy ne torlódjon fel az ásványianyag tartalom a szervezetünkben. A párom egyébként félt engem attól, hogy elhagyom a tejtermékeket , de Én is mondtam neki, hogy a ph csoda könyvben is le van írva, milyen károsak a tojás, és a tejtermékek. Mondtam hogy nem kell attól félnie , hogy kalcium hiányom lesz, sőt akkor lesz, ha tejtermékeket fogyasztok. Bocsánat a sok kérdésért, és ha szabad, akkor tényleg írnék Neked az e-mailedre, szívesen tanulnék tőled dolgokat a vegán téma körében, és örülnék ha segítenél nekem ebben a dologban. Már hetek óta például borzalmas fejfájásom van, és gondolom a vegán táplálkozás ebben is segítene, valamint a fogyásban és egészségessé válásban. Köszönöm szépen a segítséged , nagyon kedves vagy, üdvözöllek sok szeretettel: Niki

    VálaszTörlés
  6. Kedves Niki!


    A szója akkor lehet valóban veszélyes, ha állati eredetű fehérjével kombinálják , pl.: felvágottak, stb. ( rothadás indul el a belekben). Továbbá ha génmanipulált, ezt a bioboltokan vásárolt termékekkel lehet kiküszöbölni. A tofu nem rákkeltő, sőt! Viszont ezis magas fehérje tartalmú étel, ebből is mértékkel ( heti 2,szer, max.3szor), ha valaki nem eszik húst. De tofu, szója nélkül is megoldható a vegán táplálkozás, ott van szejtán, a csicseriborsó és a többi hüvelyesek, olajos magvak,zabpehely, csírák amelyek szintén sok fehérjét tartalmaznak!

    Kaphatóak szűrő kancsok, ez olcsóbb megoldás a vízszűrésre. Vagy vásárolható a füredi lúgos víz, a vizet lúgossá tehetjük a szódabikarbonáttal ( 1 l-ez 1 kávéskanálnyit!).

    A fejfájás lehet a kevés vízfogyasztás következménye. 20 kg-onként 1 liter az ideális! Lehet méregtelenítési folyamat tünete is ( még több víz!).

    Nem kell félni a tej,-húsmentes vegán táplálkozástól, inkább azoknak van félnivalója akik sok állati fehérjét fogyasztanak!


    fittanyuka

    VálaszTörlés
  7. Írhatsz emailt is fittanyuka@gmail.com címre!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Emi!Köszönöm a sok hasznos tanácsot, mindenképpen megfogadom őket, és majd beszámolok a változásokról , eredményekről. Ha lesznek felmerülő kérdéseim, akkor írni fogok Neked, ha nem zavarlak:) Nagyon köszönök mindent, sok szeretettel üdvözöllek: Niki

    VálaszTörlés

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!