Fittanyuka

Fittanyuka

2011. február 17., csütörtök

Tombol az influenza! Álljak be a sorba?

..hírlevelem folytatása..

Amikor betegek vagyunk hajlamosak vagyunk mindig  külső tényezőkre hárítani a betegségünket, vagyis magunkat áldozatnak tekinteni. Pedig tudnunk kell, hogy problémánknak leginkább magunk vagyunk az okozói. Tudjuk, hogy minden betegségnek lelki és fizikai okai vannak. Most a fizikai okokat nézzük meg, amelyek az életmódunkból adódnak.

Az influenzás, megfázásos tünetek velejárója a hurut.
 Leginkább gyerekeknél figyelhetjük meg a legjobban, mert ő még sokkal "tisztábbak", érzékenyebbek.
A hurutot melléktermékek ( savak), nyákok alkotják, amelyek táptalajt adnak minden egysejtűnek: bacinak, vírusnak.
Tehát megint itt az egyszerű: 1x1! Nem (nemcsak) a bacikat kell irtanunk, hanem ki kell húzni a táptalajt alóluk és rendbe kell hozni a szervezetünket, ha nincs táptalajuk, nincs betegség és nincsenek tünetek.  Vagyis a feladat adott:  Lúgosítani !
Ez egy folyamat amelyet csak mi magunk tehetünk meg odafigyeléssel és ésszerű táplálkozással, mert egy orvos sem gyógyíthat meg minket.
 Saját magunk betegségeinek okozói és gyógyítói is vagyunk egyben!

Visszatérve a hurutosodásra, milyen táplálékok okozzák?
Ezek elsősorban a tej és a tejtermékek, valamint az azokkal készült ételek.
A csecsemőkor elmúltával ahogyan az állatvilágban, úgy az embernél is megszűnik a tej szükséglet, a szilárd táplálék váltja fel. Csak az ember nem akar elszakadni a csecsemőkorától.
A csecsemőkor után kb. minden ezredik ember emésztőrendszere tudja kismértékben feldolgozni a kazeint. Természetesen ezt a nagy nyílvánosság elé tárni senkinek nem érdeke, legfőképpen  a tejiparnak nem!

Ha már megtörtént a szennyeződés és a többéves lerakódás, csak a tisztító folyamatok segíthetnek amelyek nemcsak tünet kezelések, hanem hosszú időre szólnak.
Általában ezek a melléktermékek nyákos, megkövesedett váladékok formájában jelennek meg a fej melléküregeiben, a homloküregben, az arcüregben.
 Kellemetlen tüneteket képesek létrehozni: migrén, állandó váladékozás, időjárás érzékenység.
És a kóbor baciknak, vírusoknak is azonnal "otthonául" szolgál.

Nézzünk néhány természetes módszert ezen tisztulási folyamat gyorsítására ( természetesen akkor járunk sikerrel ha étrendünkből teljesen mellőzzük a nyákosító ételeket)!

1. Az Eukaliptusz - olaj Csodája

A légutak eldugulásánál azonnali és tartós segítséget jelent, a házi patikából soha nem hiányozhat.
Néhány cseppjét az eldugult orrba csöppentve, egy-két cseppet a nyelvre is adva egyidejűleg, pár percen belül átjárhatóvá teszi a napok óta eldugult orrot. Kúraszerűen, akár megelőzésként is alkalmazható. Gyerekeknek egy kanálka mézre cseppentve. Semmilyen mellékhatása nincsen.
A lakást, szoba levegőjét is fertőtleníthetjük vele ha párologtatóba csepegtetjük. Nagyon hatásos nyákoldó.

2. Nagyhatású háziszer a Vörös és Lilahagyma, Fokhagyma.

Naponta kell fogyasztani téli időszakban, hogy a légutak ne is tudjanak eldugulni. Legjobb vacsorára, pirítós kenyérrel, vagy salátával. Csakis a nyers hagymát fogyasszuk, a zsírban, olajban sütött, párolt hagyma, már értéktelen.
A legjobb vér és nyirokrendszer tisztító, ezen kívül nagyon jó vérképző!

A fokhagyma sem csak tisztítószer. Ereje a benne lévő illóolajában rejlik, ami akadályozza a rák, daganatok, bőrbetegségek és érelmeszesedés kialakulását. Nagyon gazdag nemi hormonokban mindkét nem számára, ezért is tartották a régi korokban az öregedés legfőbb ellenszerének.

3. Teák

A tüdő és a bronhusok tisztításában, tehermentesítésében jelentős szerepet játszhat még néhány növényi hatóanyag.
Ezek közül kiemelkedik az utifű, illetve annak kivonatai, teái ( lándzsás utifű).
Oldja  a nyálkákat, köhögés csillapító.
A torok betegségeinél alkalmazható teák: hársfavirág, kamilla, borsmenta, bodzavirág egyenlő arányban keverve.
Ezen kívül: kakukkfű ( köhögés), édesgyökér, izlandi zuzmó 1:1 arányú keverékéből naponta kétszer egy- egy csészényi.

A vér tisztításában, a hurutok oldásában jelentős szerepe van a csipkebogyó-teának, amit estétől reggelig tartó langyosvizes áztatással nyerünk. Leszűrve, langyosan fogyasztható.

A már megszerzett hurutoknál elengedhetetlen a belek tisztítása, mivel szinte minden betegség ott kezdődik. Ezt a tisztulást segíti a kúraszerűen, esténként elfogyasztott 1 csésze szenna, vagy anyalevél tea.

Hörghurut heveny eseteinél kerülni kell a test lehűlését. Viszont hidegvizes ledörzsölésekkel, váltó zuhanyokkal jelentős javulás érhető el. Ha nem vagyunk lázasak csodát tesz az infraszauna.
Megelőzésként is alkalmazható akár heti egyszer.

4. Ezüst kolloid

Természetes antibiotikum mellékhatások nélkül! Minden káros bacilust, vírust, gombát elpusztít, mindezt úgy, hogy nem borítja fel a bélflórát. Mind e mellett immunerősítő hatású, lúgosítja a szervezetet, viszont célszerű szintén csak kúraként fogyasztani.
Külső lemosásra is alkalmazhatjuk bőrgombánál, égési sérülésnél.

5.Citromkúra

Ezek közé tartozik a rendszeres citrom fogyasztás. Ne féljen senki, nem a csontokba beépült szerves kalciumot oldja ki a citrom, hanem a csontokon, az ereken, az izmokban lerakódott szervetlen sókat.
Sok az ellenzője, évszázada állandóan támadják ezt a nagyhatású gyümölcsöt, persze , mert jelentős veszélyt jelentene a gyógyszergyáraknak, ha még nagyobb nyílvánosságot nyerne gyógyhatása.
Kezdjük el fogyasztani kúraként, minden reggel-este ,egy citrom levét egy pohár vízbe facsarni.
Én citrommal ízesítem a vizet amit iszom, citromlevet facsarok a salátára, savanyítom a leveseket és használom minden olyan receptnél ahol savanyítani szükséges. Az egyik leghatásosabb lúgosító gyümölcs.

Rövidre zárva:
Magunk okoztuk a bajt, a mi tudatlanságunk hozta a fejünkre. Csak önerőből, a természet segítségével tudjuk azt leküzdeni. Ha a felépítés nem volt jó, akkor le kell bontani és újra kell építeni.
A nátha csak akkor múlik el, ha a szennyeződés elfogy, vagy ha elfojtjuk.
Válasszuk az előbbit!

És rendíthetetlenűl várjuk a tavaszt a megújulást, a nagy tisztítókúrát, amely segítségével alaposan megalapozzuk az egészségünket az elkövetkező időszakra. Tartsatok majd velem akkor is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!