Fittanyuka

Fittanyuka

2011. január 10., hétfő

Lúgos vagy Savas pH?...Akkor hogy is van ez??

hírlevelem folytatása...

...Ahogyan a testhőmérsékletünknek 37 fokon kell maradnia, ideálisan a vérünket is a 7.365-ös pH-értéken kell tartanunk - amely nagyon enyhén lúgos. ( a 7.4-es érték már problémás ).
A pH-t lehet mérni a vizeletből és a nyálból is, de a legfontosabb a vér és ennek kell a legszűkebb sávon belül maradnia.
A test különböző részeinek egyébként is eleve különböző a pH szintje.
A vérnek és a szöveteknek enyhén lúgosnak kell lennie, de például  a vastagbél enyhén savas, továbbá a vizelet is enyhén savas vagy semleges kell, hogy legyen.
 A vizelet pH-ja tud a legjobb képet adni arról, hogy mi történik a szövetekben, de ez nem elég pontos.
A vér pH-ja megbízhatóbb, és így jobban megmutatja a belső állapotokat.
A test betegségei majdnem mindig annak a következményei, hogy túl sok sav terheli meg a test  pH - egyensúlyát- olyan mértékig, hogy a test már a betegségek tüneteit kezdi produkálni.
A lényeg az, hogy a túlzott savterhelést mi magunk idézzük elő azzal, amit megeszünk. A jó hír az, hogy ha felismerjük ezt a tényt, akkor tudunk ezen változtatni!
A testünk összes mechanizmusa: a légzés, keringés, emésztés, hormontermelés, azért dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom belső sav-bázis szintet.
A korai savasodási tünetek lehetnek a következők: kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás, influenza, valamint pl.: homloküreg problémák- nyákosodás.

Hogyan tartsa fent ezt az egyensúlyt a szervezet, amikor már minden kötél szakad?
A szervezet úgy akadályozza meg ezt, hogy amikor szembetalálja magát egy csomó beömlő savval, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezt kompenzálni tudja.
A 4 kulcs fontosságú ásványi anyag amelyekkel az erős savakat semlegesíti, mérgező hatásukat közömbösíti: nátrium, kálium, kalcium és a magnézium..

Tudni kell, hogy egy egészséges test szükséghelyzet esetére rendelkezik tartalékkal ezekből az ásványi anyagokból. De ha táplálkozással nem kerül be elég belőlük a szervezetünkbe, és elfogy a tartalék, akkor a test máshonnan szerzi be őket, vagyis kivonja őket a csontokból, a kalciumot ( csontritkulás, gyenge fogak),
vagy a magnéziumot az izmokból - ahol természetesen szükség lenne rájuk.
Ez könnyen hiányállapotokhoz vezet. Az, hogy kinél meddig bírja a szervezet és mennyi tartaléka van az egyéni.
A vér pH-jának kiegyensúlyozotlansága irritációkhoz és gyulladásokhoz vezet ami utat nyit a betegségeknek, kórokozóknak, más egysejtűeknek.
Amikor a testben savas melléktermékek keletkeznek, és ezek bekerülnek a véráramba, akkor a keringési rendszer folyékony formában próbál megszabadulni tőlük a tüdőkön vagy a veséken keresztül.
Ha túl sok ilyen savas hulladék keletkezik, akkor ezek lerakódnak a különböző szervekben, a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, vastagbélben, vagy pedig  jobb esetben a zsírszövetek kötik meg őket a mellekben, csípőn, combokon, hason.
A hirtelen bekövetkező vagy az újra visszatérő betegségek vagy azért jönnek létre, mert a test megpróbálja mozgósítani az ásványianyag - tartalékait, hogy megakadályozza a sejtek károsodását, vagy azért, mert a test sürgősségi megoldásokat alkalmaz a méregtelenítés érdekében.
Megpróbál szabadúlni a savaktól a bőrön keresztűl olyan tüneteket produkálva, mint: ekcéma, pattanások, kelések, fejfájás, izomgörcsök, izomfájdalmak, duzzanatok, irritációk.
 Krónikus tünetek pedig akkor jelentkeznek, amikor a test már minden lehetőségét kimerítette a savak semlegesítése és kiüritése terén.

A savak károsító hatását és eltárolásuk folyamatát más néven úgy is hívják, hogy "öregedési folyamatok ".

Azt is szokták mondani, hogy a " korral jár"! Hát, helytelen életmód -táplálkozás mellett valóban.
A jó hír valóban az, hogy helyes -lúgosító táplálkozással helyre állíthatjuk testünk pH egyensúlyát és megszüntethetjük ezt az ördögi kört.
A megoldás, mint már említettem korábban a tisztítókúrák, helyes táplálkozás, sok folyadék, test mozgás.
A helyreállító folyamatot segíti, támogatja néhány étrend kiegészítő, pontosabban ásványi- kolloid készítmények, amelyek szerepe a fentiek alapján is fontosabb, mint gondoltuk.

Tipp: A szervezetetek pH-ját ti magatokat is ellenőrizhetitek reggeli vizeletben otthon, több napon keresztűl lakmusz papír segítségével. Az elfogadott érték a 7.4-körüli határ. Ez alatt már eléggé savas állapot áll fenn.
Azért fontos akár több napon ( pl. 7 nap) keresztül mérni, és később egy átlagot vonni, mert vizeletből csak körülbelüli érték adható. A legpontosabb és az egész szervezet állapotáról teljes képet ad: az élő vérsejt vizsgálat.


forrás: A pH Csoda, Dr. Robert O.Young

1 megjegyzés:

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!