Fittanyuka

Fittanyuka

2010. október 27., szerda

Böjt 5-ik nap!

Lányok, Fiúk!

 Le vagyok nyűgözve, ugyanis pozitívnál pozitívabb leveleket kapok tőletek, hogy milyen kitartóan böjtöltök és, hogy mennyire figyeltek a részletekre!
Legtöbbötöknél simán zajlik a böjt, van akinél picivel erősebbek a tünetek, de összességében lassan  sikeresen befejezitek!
Nekem ez volt az 5-ik nap, úgy ment , mint a tegnapi:) Időnként felüti magát az éhség, olyankor egy pohár lével ami általában: Cékla, zeller, fekete retek koktél, csillapítom, vagy egy kanálka mézzel.
Mivel hűlt az idő jobban fázom, egyébként is fázós vagyok, de most a böjt miatt még jobban felerősödött ez a hajlamom:).
Az energiám hullámzó, például ma délelőtt úgy éreztem, hogy akár lefutnám a fél maratont, kora este, meg legszívesebben lefeküdtem volna aludni.
Én még csak a felén vagyok túl, de nagyon gyorsan telik az idő, mert más dolgok is elfoglalják a gondolataimat: gyerek, munkahely, hétköznapi intéznivalók.
Nem tagadom várom azt a pillanatot ahogyan Timi is  írta, hogy beleharapjak az első salátafalatomban ami a következőket fogja tartalmazni:

Böjttörő saláta ( majd 5 nap múlva:)

Reszelt sárgarépa
Reszelt zeller
Dresszing: citromos tökmag olaj
enyhén pirított tökmag

Az első felépítő nap étkezése a lehető legegyszerűbb kell, hogy legyen. Nincs szükség bonyolult receptekre. Akár egy finom érett alma is lehet az első étkezés. A legfontosabb az alapos rágás, már-már pépessé kell rágni a falatot.

Várom továbbra is a tapasztalataitokat és aki már befejezte, vagy mostanság fogja, hogyan érzi magát testileg-lelkileg a böjt után?


Kitartást nektek!
fittanyuka

1 megjegyzés:

 1. Sziasztok:)

  Gondoltam leírom én is, h milyen volt a mostani böjt. Pontosabban milyen, merthogy ez az utolsó nap a böjttörés előtt.

  A párom és én együtt kezdtünk neki, ő nagyszerű préselt leveseket készített ebédre-vacsorára, reggelente pedig higított gyümölcslével lepett meg - finom volt mind.

  A böjt része neki nehezebb volt, mert időközben megfázott. A böjtöt nem akarta abbahagyni, ezért a hírlevélben is leírt eukaliptusz-kúrát alkalmazta, inhalált valamint ezüstkolloidot szedett. Mostanra már jól van.
  Ami engem illet, számomra ez a böjt nem volt akkora próbatétel mint korábban (tavasszal már volt egy 14 napos böjtöm), mert azóta hetente egyszer lénapot/gyümölcsnapot tartottam, amitől nem tértem el csupán nyaralás alatt. Épp ezért semmit nem tapasztaltam a fejfásából, szédülésből, és puffadásom sem volt. Mindenkinek ajánlom hát, h találjon egy napot, amikorra ezt be tudja iktatni. Én a hétfőt neveztem ki lénapnak, mert ez az első nap a héten, és a hétvégi esetleges kilengéseket így könnyebb kompenzálni - rögtön már másnap.

  AZ évi két böjt pedig cél most már: tavasszal húsvét előtt három héttel, amit 14 naposra tervezek; ősszel pedig október 23 és nov 1 között egy 10 napos. Köztük pedig a lénap/gyümölcsnap.

  Le kell h írjam, de nem fényezés céljából: sokat segítettek az itt közölt receptek. Köszönet értük.

  Üdv mindenkinek,

  Gábor

  VálaszTörlés

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!