Hírlevelem folytatása....
5. Használjunk erjedésgátló fűszereket, melyek segítségével csökkenthető a tökéletlen emésztés során a belekben keletkező mérgező anyagok mennyisége! ( A legtöbb embernek mára sajnos nem tökéletes az emésztése.) Ilyen fűszerek pl.: fahéj és szegfűszeg ( gyümölcsökhöz, édes gabona ételekhez, kömény, édeskömény ( burgonyához), ánizs, piros paprika ( gabonafélékhez).
6. Nagyon fontos az alapos rágás. Rágjuk pépessé, szinte folyékonnyá az ételt! ( " Lassan rágsz, tovább élsz".)
7. Ügyeljünk a rendszeres széklet meglétére! Ahány főétkezés, legalább annyi alkalommal kell székletnek is a nap folyamán meglennie.
8. " Nem jóllakni kell, hanem megelégedni!" Jóllakás: tele gyomor. A tökéletes emésztéshez a félig telt gyomor az ideális.
9. Ne felejtsük el a MIT MIKOR MIVEL törvényszerűségét! Délben gabona, este a zöldség, növényi fehérje domináljon étkezésünkben! A gabona táplál, a zöldség tisztít ( gyümölcs frissít.)
10. Minden étkezésnél fogyasszunk nyers táplálékot is! Pl.: friss saláták, zöldségfélék, hidegen sajtolt olajok, pörköletlen, sótlan magvak. Teljes táplálék bevitelünk legalább fele friss-élő étel legye!
11. Étkezések között ( kivéve a gyümölcs étkezést) várjuk legalább 4-5 órát!
12. Nyugodt lelki állapotban együnk, és evés közben az evésre figyeljünk! Kerüljük a sietve, illetve a stressz állapotban történő étkezést! ( Kellemes zene és gyertyafény segítheti a harmonikust étkezést.)
Ha nem is mindig kivitelezhető rohanó világunk, de legalább törekedjünk rá.
Szia!
VálaszTörlésEnnek az elejét ( a hírlevelet) el lehet valahol olvasni...vagy elküldenéd emailben?
Köszi!
Természetesen eltudom küldeni! Viszont tudni szeretném, hogy milyen emailcímre is küldjem?!
VálaszTörlésÜdv: fittanyuka
írtam e-mailt!
VálaszTörlés