Fittanyuka

Fittanyuka

2012. január 24., kedd

Immunerősítés és a savak-méreganyagok szerepe 1.

... hírlevelem folytatása:

Így télvíz idején, még akkor is ha nem volt hideg, kemény telünk fontos szerepet kap az immunrendszerünk erősítése.
Most valószínű, hogy konkrét termék ajánlatot vártok, hogy mi az a csodaszer ami táltosit.
Viszont most egy teljesen más oldalról közelítjük meg a dolgokat.
Sok negatív híradást kapunk azzal kapcsolatosan, hogy ilyen, meg olyan vírusok támadnak, és célszerű az oltások felvétele, szinte már kötelező!?
Ezzel nem vitatkoznék, viszont egy tény biztos, hogy minden gyengeség, betegség az immunrendszerünk, pontosabban a testünk, szöveteink pH egyensúly állapotától függ.
És ez, hogyan kapcsolódik össze?


http://tv2.hu/magellan/video/meregtelenites-sos-gyumolcsokkel-vagy-zold-turmixszal


Megosztanám veletek az én nézetemet ami nem más, mint Dr. Robert O.Young sejtbiológus tudománya, az Új biológia megalkotója.
Azért merem ezt ajánlani és bátran bevallani, hogy hiszek ebben, mert komoly kutató és tudományos munka van mögötte, nincs benne semmi hókusz-pókusz.
Halkan jegyzem meg, hogy Dr. Robert Youngot ezen munkásságért Nobel díjra jelölték.  
Ezt az elméletet tolmácsolom felétek és ezen nézeteket, elveket tartom szem előtt a receptjeim megalkotásában is.
Az élő vércsepp analízis mindent megmutat testünk állapotáról.

Az elmélet az Új Biológia szerint a következő:

" A test betegségei majdnem mindig annak a következményei, hogy túl sok sav terheli meg a test pH-egyensúlyát-olyan mértékig, hogy a test már a betegség tüneteit kezdi produkálni.
Egy külső forrásból származó mérgező hatás is okozhat betegséget, de ez sokkal ritkább.
A tünetek lehetnek magának a terhelésnek a megnyilvánulásai, de lehetnek annak a jelei is, hogy a test kiegyensúlyozó erőfeszítéseket tesz.
A terhelés nagyságától és időtartamától függően ezek a tünetek jobban, vagy kevésbé láthatóak.
 De a lényeg ez: a túlzott sav termelést mi magunk idézzük elő azzal, amit megeszünk és megiszunk.
A jó hír, hogy ha felismerjük ezt a tényt akkor tudunk ezen változtatni.
A testünk összes szabályozó mechanizmusa ( ideértve a légzést, a keringést, az emésztést és a hormon termelést azért dolgozik, hogy kiegyensúlyozza ezt a finom sav-bázis szintet.
A test nem tudja sokáig elviselni a túlzott savasság felé történő eltolódásokat.
A korai szakaszban a tünetek még nem olyan erősek: ilyesmik lehetnek, mint kiütés, fejfájás, allergiák, megfázás, influenza, valamint homloküreg problémák.
De ahogy a dolgok tovább súlyosbodnak  egyre komolyabbá válik a helyzet. A szervek és egész belső rendszerek meggyengülése eredményeként pajzsmirigy,-mellékvese, májproblémák, stb. léphetnek fel. Ha a szövetek pH-ja túlságosan elmozdul a savas irányba , akkor az oxigén szint lezuhan és a sejtek anyagcseréje leáll. Más szóval ez a halál.
Tehát a pH csökkenése nem megengedhető. A szervezet úgy akadályozza meg ezt, hogy amikor szembetalálja magát egy csomó beömlő savval , a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy ezt kompenzálja. Van egy ásványianyag-család, amelyiknek pont ez a feladata, hogy az erős savakat semlegesítse, mérgező hatásukat közömbösítse.
 Ilyen a : nátrium, kálim, kalcium, magnézium.
Amikor ezek az ásványi anyagok reakcióba lépnek a savakkal, az eredmény sokkal kevesebb káros melléktermék lesz, amelyeket azután a test már ki tud üríteni.
Tudni kell, hogy egy egészséges szervezet rendelkezik tartalékokkal ezekből az ásványi anyagból, de ha a táplálkozásunkkal nem kerül be elég belőlük a szervezetünkbe, és elfogy a tartalék, akkor a test máshonnan szerzi be őket, vagyis kivonja őket a csontokból a kalciumot, vagy az izmokból a magnéziumot, ahol természetesen szükség lenne rájuk.
Ez azonban a jéghegy csúcsa.
Ha az elsavasódás túl erőssé válik ahhoz, hogy a vér ki tudja egyensúlyozni, akkor a felhalmozódott savmennyiséget a szervezet a szövetekbe nyomja, hogy ott raktározza el , távol a fontos szervektől.
Ez úgy történik, hogy a nyirokrendszer - IMMUNRENDSZER semlegesít belőle annyit, amennyit csak tud, majd megpróbál megszabadulni a többitől.
Sajnos a "megszabadulni" a többi savtól annyit jelent, hogy visszanyomja azt a vérbe, amivel létrejön egy ördögi kör, hiszen a szervezetnek további ásványi anyagokat kell elvonnia onnan, ahol azok a normális feladataikat tölthetnék be, és emellett terheli a májat és a vesét is.
Továbbá ha az IMMUNRENDSZER túlterhelt, vagy a nyirokedények nem működnek megfelelően, akkor a savak felhalmozódnak a szövetekben.
A hirtelen bekövetkező  vagy újra meg újra visszatérő betegségek vagy azért jönnek létre, mert a test megpróbálja mozgósítani az ásványianyag tartalékait, hogy megakadályozza a sejtek károsodását, vagy azért, mert sürgősségi megoldásokat alkalmaz a méregtelenítés érdekében.
Például megpróbál megszabadulni a savaktól a bőrön keresztül, olyan tünetekkel, mint az ekcéma, kiütések, duzzanatok, irritáció, gyulladás, valamint általános fájdalomérzet.
Krónikus tünetek ( ciszták, daganatok) akkor jelentkeznek amikor a test már minden lehetőséget kimerítette a savak semlegesítésére.
Ha túl sok ilyen savas hulladék, méreganyag keletkezik, akkor ezek lerakódnak a különböző szervekben, a szívben, a hasnyálmirigyben ( diabétesz ), a májban és a vastagbélben, vagy pedig a zsírszövetek kötik meg őket a mellekben, csípőn, combon, hason ( cellulit), de még az agyban is.
A savak károsító hatását és eltárolásuk folyamatát más néven úgy is hívhatnánk, hogy az
 " öregedési folyamat".


Akkor ezek tudatában mit ajánlok?!

 Nem mást, mint  lúgosító táplálkozást, sok tiszta, lúgos vizet ( min 3 liter / nap ), és kolloid ásványokat amelyekben szerepel a fent említett négy kulcs fontosságú ásványi anyag: nátrium, kálium, magnézium, kalcium. Vagy sejtsókat ezekkel az ásványokkal ( pl: schüssler sejtsók).

Továbbá az ezüst kolloidot az egysejtűek ellen ( candida, vírusok, baktériumok), a legjobb természetes antibiotikum és a savakat is közömbösíti.

Szóda bikarbónát ( NÁTRIUM-HIDROGÉN-KARBONÁT) amellyel lúgosítani tudjuk a vizünket
( 1 kávéskanál 1 liter vízhez).

Candida, vírusok, baktériumok és a savak szerepe a folytatásban...

forrás és egyben könyv ajánló:
A pH Csoda
Dr. O. Robert Young

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!