Fittanyuka

Fittanyuka

2011. április 11., hétfő

Tisztítás lépésről-lépésre - Kiegészítő gyógynövényekkel, készítményekkel a böjt alatt és után!

hírlevelem folytatása...

Első lépcső: Bélrendszer


Amikor a hibás összetételű táplálkozás ( fehérjékben és szénhidrátokban gazdag ételek egyidejű fogyasztása) következtében az emészthetetlen anyagok a tápcsatornán végig futva a vastagbélbe kerülnek, végérvényesen elválasztódnak a még emészthető részektől.
A víz felszívódásának eredményeként besűrűsödnek.
Tudnunk kell, hogy a vastagbél olyan az ember számára, mint a gyökér a növény részére.
 Az itt összegyűlt méreganyagok pedig a vízzel együtt visszaszívódnak a véráramba, vagy egyre jobban beágyazódnak a vastagbél falába. Bele gondolni is rossz, hogy mi történik velük 37-38 C fokon.

Eközben a vastagbél állandóan folytatja a felszívó munkáját, így sajnos ezekből a toxikus anyagokból jut bőven a vérhálozaton keresztüll az egész szervezetbe.
 Eljutnak a különböző szervekhez, beépülnek az érfalakba, megterhelik a máj, vese munkáját, túlterhelik az immunrendszer, míg az egyre sűrűbben csődöt mond, majd felborul a működése!

Itt jön az, hogy miért fontos a rendszeres széklet a böjt alatt, mert mindezek mellett amikor a szervezet méregtelenít ezek a mérgek megsokszorozódnak.
A mai civilizált beteg embernek szükség van még a böjt alatt is segítségre, amit jelen esetben csakis gyógynövények és természetes gyógymódok formájában történhet.

A tisztítást tehát olyan készítményekkel  kell kezdeni amelyek a vastagbél munkáját segítik.
Közös vonásuk, hogy olyan gyógynövényekből készültek, amelyek egyrészt összetételüknél - rostanyag - , másrészt hatásuknál fogva felgyorsítják a széklet kiürülését a vastagbélből.
A vastagbélben húzódó komposzt, az évek során felgyülemlett parazitáknak, gombáknak, élősködőknek ad otthont.
Szaporodásukhoz a feltételek ideálisak, ezért szükség van olyan készítményekre amelyek egyidejűleg parazitaírtók.


Második lépcső: A máj és az epe

Legfontosabb méregtelenítő és anyagcsere szabályozó szervünk a máj.
Szervezetünk biokémiai laborja, feldolgozza  és raktározza a tápanyagot, méregtelenít, epét termel.
A máj az immunrendszerünk része is egyben, mert segítségével ellenanyagok termelődnek a vírusok és a baktériumok  elpusztításához.
A máj tisztítása a bélrendszer tisztítása nélkül nem végezhető el!

A májból, epéből kiürülő toxikus anyagoknak ugyanis szabad útra van szükségük,  ha a bélrendszer nem ilyen, akkor ezek a toxinok elakadnak és újra felszívódnak, így megmérgezzük saját magunkat.
Fontos, hogy a máj és epe tisztítását legjobb teliholdkor végezni, mivel ilyenkor fellépő energia viszonyok segítő hatással vannak a tisztulásra.

Mostani tisztítókúránk alatt április 18-án lesz telihold!
Mivel 15-én elkezdjük, akár 3 naposat, akár 7 naposat csinálunk, a májkúrát már nyugodtan elvégezhetjük 18-án, 22 óra körül. ) ebben az időben méregtelenít legjobban a máj).
 Többször kihangsúlyoztam, hogy csakis olyanok végezzék el orvos beleegyezése nélkül,  akiknek eddig nem volt epe műtétje, epe köve, más májbetegsége.


Harmadik lépcső:
A kiválasztó szervek:

Ezután következik a hólyag és a vese. A veséről tudnunk kell, hogy nagyon fontos kiválasztó szervünk, amely többek között tisztító szűrőként működik a szervezetünkben. A szervezet számára fel nem használt és egyéb testidegen anyagokat kiszűri, felesleges vízzel együtt vizeletként kiválasztja
Rendkívül fontos szerepe van a méregtelenítésben, ha ezt nem látja el, szervezetünkben felhalmozódnak a toxikus anyagok.


Negyedik lépcső:
Az Érrendszer

A vérerek falaira leülepedő különböző testidegen anyagok miatt beszűkülő érpálya rontja az agy, a szív, a vesék, a végtagok vérrellátását. Az érszükűletben, érelmeszesedésben szenvedő ember szervezete nem tud alkalmazkodni a többletmunkához.
A beszűkült ereken nagy nyomással pumpál a szív, megereltető munkát végez, így könnyen eljuthatunk az első szívinfartusig.


Ötödik Lépcső: A nyirokrendszer

A nyirokrendszer a szervezet védekező rendszerének fontos része, a nyirokrendszerben felgyűlnek a káros kórokozók, méreganyagok.
Emiatt általában túlterhelt állapotban van. Mivel szervezetünk méregtelenítésében nagyon fontos szerepe van, fontos, hogy segítsük a munkáját.


Utolsó lépcső:
A bélflóra helyreállítása


A természetes probiutikumok azok, amelyek rendkívül hasznosak az évek során tönkrement bélflóra regenerálásában. Segítik az összes emésztőfunkciót, laktáz nevű enzimet termelnek, amely segítségével az ember emésztése könnyebb.

Tipp:  Érdemes természetes prebiotikus ételeket fogyasztani, például egy böjt kúra után.
 Ilyen a csicsóka, hagymafélék, cikóriagyökér, articsóka, bab, borsó, zabpehely, köles, barnarizs, tönkölybúza.





forrás: bioinfo. 2011. 2. szám.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Enikő!
    Úgy érzem, jó úton haladok a böjt bevezető szakaszában, csak egy problémám van, hogy a napi két kávémtól nem tudok "megszabadulni",
    lemondani. Magamat kicsit megnyugtatva cukor nélkül iszom.
    Van-e valamilyen tanácsod, hogyan tudnám teljesen kiiktatni a kávét?
    Csak ne azt mondd te is, hogy akaraterő kérdése az egész.
    Köszönöm:Ibolya

    VálaszTörlés
  2. Tippeket, apró praktikákat tudok adni a kávé elhagyásával kapcsolatosan, mint például a gabonakávé! Tudom, nem ugyanaz, de annyi kis csalás belefér, hogy fele-fele arányban kevered az igazi kávéval. Élénkítésre kítűnő és a hatása is sokáig tart:igazi,mínőségű zöld tea.
    Ha mégis maradsz a kávénál keresd a ganoderma kávét, ez a pecsét gombával van keverve, abszolut kávé, dél amerikai kávé és ráadásul nem savasít, sőt rengeteg más pozitív hatása van még. Köss kompromisszumot és csak napi eggyett igyál, és ne éhgyomorra.

    VálaszTörlés

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!