Fittanyuka

Fittanyuka

2010. május 13., csütörtök

A megetetett társadalom

Hírlevelem folytatása..


Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő: ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.


(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai gyártó baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát.

Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek.Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfruit, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt" azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket.
Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.


Az egyik Magyarországon is nagyon ismert joghurt márka "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz

két veszélyesnek tartott édesítőszert: aszpartámot és K-aceszulfámot is.

Azt javaslom, ne fogyasszatok édesítőket, bizonyítottan rákkeltők és nem igaz amit állítanak róluk, hogy nem hízlalnak. Extra erősen savasítják a szervezetet és erős sejtmérget tartalmaznak, amelyeket apránként nap, mint nap mi "pötyizünk" a saját italunkba!!A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-,nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket,

ha kell, korrigálja és retusálja őket. Hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.Korunkban *húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak* (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne.

Az íz az ételek lelke. Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja.Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga.


Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne),hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó).De nemcsak a zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), a *csecsemőtápszer*. A különböző porokat, liszteket tudják szinte a legjobban vegyíteni más porokkal.

Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit.
 "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Én kiegészíteném azzal, hogy és az egészséged az ára!


Tudnod kell válogatni, mert egy kis odafigyeléssel sokat teszel magadért és családod egészségéért, fontos, hogy igényes legyél és csakis kizárólag "igazi" ételetek fogyassz, amit nem dolgozott fel az élelmiszeripar!! Törekedj a természetességre!
*NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL! *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!