Fittanyuka

Fittanyuka

2010. március 12., péntek

Léböjt nap 1.

Túl vagyok (unk ) az első napon:)! Ahoz képest, hogy kritikus volt a napon és elég nyűgös voltam, na és persze éhes, elég sűrűre sikerült. Ugyanis délután elmentem edzeni és utánna futni a szabadban, persze nem hajtottam túl magam, viszont ahoz elég volt, hogy elszálljon a rossz közérzetem.
Íme a mai lé menüm:

Reggel:

Friss sárgarépa lé és narancslevet facsartam hozzá + víz ( össz: 5 dl).

Később: Salaktalanító teakeverék ( Herbária) ( 5 dl)

Ebéd:  Brokkolileves, még a tegnapról

Délután : Mivel nem otthon voltam, sajnos dolgom akadt ezért vásároltam 100%-os körtelevet vízzel hígítva ittam,( Spar termék, bio és direkt lé, nem sűrítmény, drágább, mint a többi picivel, viszont hígítani kell , nagyon finom!)- ( össz: 1l)

Vacsora: Zellerkrémleves

Lefekvés előtt : salaktalanító tea (5 dl)
Ma kihagytam az esti szenna levél teát, mert nem volt rá szükségem! Nem szükséges minden este inni, figyeljétek magatokat,mindenkinél egyéni a tisztúlás,  2 -3 naponta is elégséges lehet inni.

Ezen kívűl napközben ittam még sima citromos vizet és délután a városban egy találkánál 100%-os ananász levet!
Holnap a nyers levesek egyikét fogom kipróbálni és kicsit több zöldséglevet iszom majd ( friss káposzta levet préselek majd sárgarépával).

Nektek, hogy ment az első nap?? Ügyesek voltatok és kitartóak?:)

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    A böjt alatt stevia használható?Pl.:citruskoktélba vagy teába?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Edina!

    Használhatod,mivel természetes összetevő, természetesen mértékkel:)

    VálaszTörlés
  3. Emi!

    Narancslevet lehet répalével fogyasztani?..képzeld anyukámmal együtt vágunk bele a böjtbe, és ez úgy gondolom egy 50'es, lassan 20 éve háziasszonyként dolgozó illetve régimódi életmódot folytató anyukánál mindenképp kiemelendő és értékelendő:):) mi holnap kezdjük a böjtöt, és drukkolok nektek is!!!:)
    Még valami: zöldséglébe se tehetnénk bele a green mixet?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Dettu!

    Előszőr is gratuláléok nektek és főleg anyukádnak és sok sikert kívánok! A narancslé sárgarépalé kombinálható, valmint még pl: cékla-alma, répa-alma. A zöld port zöldséglébe bele teheted, csak gyümölcsbe ne és a fenti kombinációkba se! Írj a fejleményekről és mégegyszer kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Dettu! Hány naposat csináltok? Anyukádnak mindenképpen csak 1-2 naposat ajánlok első alkalomra!

    VálaszTörlés
  6. De jó, hogy válaszoltál, köszönöm:):) anyukám, most így nap végéhez közeledve kezdi elveszteni a kitartását, de még próbálom benne tartani a lelket, hogy legalább két napig mindenképp megéri neki csinálnia! én 3napig mindenképp szeretném megtartani a böjtöt, és szerintem ez sikerülni is fog, habár kicsit néha elfog az ÉHSÉG:P majd nap végén leírom, hogy nekem milyen étrendem volt a mai napon, tehát nemsokára jelentkezem!:)

    VálaszTörlés
  7. Az természetes, hogy néha éhes vagy, igazából a hosszabb böjtöknél tapasztalja azt az ember, hogy 3-4-ik nap elmúlik az éhség, de majd legközelebb. Most nagyon jó eredmény ha 3 naposat csinálsz! Figyeljetek a böjt megtörésre, hogy a böjtöt követő nap étrendje is olyan kell legyen, mint a bevezető nap. tehát a böjt megtörése vmilyen nyers salátával történjen, vagy gyümölcsel. pl.: reszelt alma sárgarépával, stb.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a tanácsot, de jó is, hogy ezt írtad, mert kérdezni akartam(szerintem mások is), hogy a böjt megtörésénél mit lenne célszerű fogyasztani? mármint milyen étrenddel? mert a bevezető napnál könnyedebb étkezések legyenek, vagy hasonlóak is lehetnek?

    VálaszTörlés
  9. Tökéletesen csináltátok a böjtölést:)! Hát igen a fejfájás természetes ilyenkor még több folyadékot szükséges fogyasztani!
    A böjt megtörése csakis nyers zöldség vagy gyümölcs lehet, az utánna lévő felépítő szakasz nagyon lényeges, hogy könnyű étrenddel történjen, mint a bevezető szakasz. Mégegyszer gratulálok és kíváncsi vagyok a pozitív hatásokra is? Remélem voltak:)

    VálaszTörlés

Írj te is véleményt, vagy kérdezz!