Fittanyuka

Fittanyuka

2010. február 22., hétfő

Tavasz - Méregtelenítés - Megújulás

Végre, végre itt a tavasz!!
Minden nap egyre jobban és jobban érzem... A nap sugarai már napközben melegebbek, nemcsak az arcomat, hanem a lelkemet is melegítik:) Lassan elszáll a melankólia az életünkből! Új tervek, új célok, új évszak jön:)
Annyira hosszú volt ez a tél, legalábbis nekem, hogy minden zsigeremmel csakis a  tavaszt várom. Sok volt már a hideg szürkeségből amibe minden reggel belebambultam dolgozni menet.
Hiányzik már a zöld szín is amely szín egyébként harmóniát visz az életünkbe és ételünkbe.
Mert bizony, bizony sokáig távol volt a tányérunkról is. 
 A téli időszakban a melegebb ételek után jobban vágyakozunk, ezért egyértelmű, hogy kevesebb nyers salátát fogyasztunk, természetesen ha figyelembe vesszük az évszakok szerinti étkezést akkor így is van rendjén. ( csírákat télen is fogyaszthatnánk!:).
A főtt, ételektől, a több szénhidrát fogyasztástól akarva akaratlan elnehezűltünk a téli hónapokban.
Érzem a ruháimon , hogy itt-ott szűk, vagy feszűl:( Sajnos!!
A vitalitásom pedig lent van, nagyon lent , ott ahol a békáé van:))

Ezért , mint minden tavasszal itt az ideje lassan a NAGYTAKARÍTÁSNAK!! Hogy helyet hagyjunk az újnak!!
MÉREGTELENÍTSÜNK, TARTSUNK KÖZÖSEN EGY PÁR NAPOS ( 7-10) LÉBÖJTÖT, és osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, kérdéseinket! A böjtöt március közepétől índítanánk veletek!
Addig van szűk 3 hét és fel kell készűlni rá, hogy minden könnyen és minél kevesebb "szenvedéssel " járjon.
Szerintem EGYÜTT könnyebb! Segítség annak is aki végre picit egy egészségesebb életmódra akar váltani. Így a böjt végén nemcsak a ruhatárat kell felfrissíteni, hanem új élőbb ételek kerülhetnek a tányérotokra!
Ha van kedvetek akkor gyertek , hiszen a böjt több, mint egy fogyókúra, a lelkünket is méregtelenítjük, ahogy eltűnnek a méreganyagok testünk kis zsírpárnáiból,  úgy újúl meg lelkünk és elménk is!
VÁGJUNK BELE A FELKÉSZÜLÉSBE!